Ücretli yazılımlara karşı en iyi ücretsizler!

Bu ücretsiz alternatifler varken, ücretli yazılımlara servet dökmek zorunda değilsiniz!

En iyi 7 bedava yazılım!

Windows, ücretsiz bir işletim sistemi olmamasına rağmen hemen hemen tüm yeni bilgisayarlarda yüklü gelmesi nedeniyle bir standart haline geldi. Bu, önceleri işletim sistemini destekleyen ücretli yazılımları da satın almamız gerektiği anlamına geliyordu, ancak açık kaynak kodlu yazılımın gelişmesi ile durum değişti. Bu yazımızda sizlere ticari Windows yazılımlarına alternatif, önde gelen bazı ücretsiz yazılımları tanıtmak istiyoruz.

Microsoft Office yerine Libre Office

LibreOffice, OpenOffice'in önceki geliştiricileri tarafından ortaya çıkarılan bir ofis paketi. Microsoft Office ve OpenOffice için iyi bir alternatif sunan paket, bir kelime işlemci (Writer), tablo düzenleyici (Calc), sunum aracı (Impress), veritabanı yöneticisi (Base) ve çok daha fazlasına sahip.

Live Mail, Illustrator ve Photoshop alternatifleri

Live Mail, Illustrator ve Photoshop alternatifleri
Thunderbird, Live Mail'in öğrenmesi gereken birçok özelliğe sahip

Windows Live Mail yerine Mozilla Thunderbird

Eklenti desteğine sahip oldukça hafif bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird, Live Mail'in yapamadığı birçok şeyi yerine getirebiliyor. Ancak mobil cihazlarla kişi verisini eşitlemek isteyenler için malesef bir çözüm sunmuyor.

Adobe Illustrator yerine Inkscape

Inkscape, SVG biçimini kullanan bir vektör grafiği düzenleyicisi. Program işaretleyici, klonlama, alpha blending dahil birçok gelişmiş SVG işlevini destekliyor. Kullanımı da oldukça kolay.

Adobe Photoshop yerine GIMP

Thunderbird, Live Mail'in öğrenmesi gereken birçok özelliğe sahip
GIMP, farklı platformlarda çalışan bir grafik düzenleyicisi. Paint gibi basit bir düzenleme programı olarak kullanabileceğiniz GIMP, fotoğraf düzenleme, toplu işleme gibi gelişmiş özelliklere de sahip. Gelişmiş özellikler aramıyorsanız daha basit olan Paint.NET'i deneyebilirsiniz.

3ds Max, AutoCAD ve WinRAR alternatifleri

3ds Max, AutoCAD ve WinRAR alternatifleri
Blender, ücretsiz bir 3ds Max alternatifi.

3ds Max yerine Blender

Farklı platformlarda çalışabilen Blender, modelleme, animasyon, rendering, oyun motoru ve daha fazlasını destekleyen bir 3 boyutlu içerik üretme paketi.

AutoCAD yerine BRL-CAD

20 seneden beri geliştirilen program, geometri düzenleme, rendering ve geometrik analiz için yüksek performanslı ışın izleme, resim ve sistem işleme araçlarına ve daha fazlasına sahip olan açık kaynak kodlu bir modelleme yazılımı. LibreCAD'in de iyi bir AutoCAD alternatifi olduğunu belirtelim.

WinRAR yerine 7-zip

Bir sıkıştırma ve çözme aracı olan 7-zip, birçok arşiv biçimini destekliyor ve dahili dosya yöneticisiyle geliyor.

Okuyucu Yorumları