Ücretsiz anti-virüs Avira beta'da! Deneyin...

Popüler anti-virüs Avira AntiVir Personal'ın geliştiricileri, 10. sürümü yayımlamaya hazırlanıyor...

Ücretsiz anti-virüs beta'da!

Alman güvenlik firması Avira bir sonraki ürün serisi için kapalı bir beta süreci başlatıyor. 10. sürümle birlikte üretici, yazılımını davranış tabanlı koruma modülü ProActiv, yeni bir arabirim ve iyileştirilmiş ebeveyn denetimleri ile genişletmek istiyor.

Sadece ücrete tabi sürümlere eklenecek olan ProActiv özelliği tanınmadık dosyaları tipik zararlı yazılım davranışlarına karşı tarıyor. Ücretsiz AntiVir Personal sürümü bu fonksiyondan yoksun kalacak.

Yeni kullanıcı arabirimi daha basit bir kullanım ve daha anlaşılır durum mesajları sağlayacak. Ebeveyn denetimleri Windows hesaplarının internet erişimine ince ayar yapmanızı sağlıyor. Deneyleyici modülün yapılandırma mesajları ve açılır pencereleri, bilgilerin daha anlaşılır biçimde gözükeceği biçimde yeniden elden geçirildi.

Geliştiriciler tarama alanında pek fazla ilerleme kaydedemedi: Tarama motoru hala iki işlem parçacığını (thread) destekliyor ve bu yüzden dört çekirdekli işlemcilerin potansiyelini kullanamıyor. Ayrıca Avira önceden taranmış dosyaların parmak izlerini kaydetmiyor; dolayısıyla her sistem taramasında tüm dosyalar baştan aşağı tekrar taranması gerekiyor.

Avira'nın masaüstü ürünleri AntiVir Personal, AntiVir Premium, Premium Security Suite ve AntiVir Professional'ın 10. revizyonu CeBIT başlangıcına paralel olarak (Mart 2010) temin edilebilecek.

Download: Avira AntiVir Premium 9

Okuyucu Yorumları