Ücretsiz bir yardımcı ile şifre yönetimi...

Her yıl binlerce kullanıcının şifresi çalınıyor. Ama bu bedava araç sizi kurban olmaktan koruyacak!

Şifrelerinizi kaybetmeyin!

Kolay yoldan para kazanmayı kafaya koymuş hacker'lar her yıl yüz binlerce kullanıcının farklı amaçlar için kullandıkları şifrelerini çalıyorlar. Sanıldığı gibi sadece banka hesaplarının peşinde olmayan hacker'lar artık e-posta ve Facebook hesaplarına ait şifrelerle de yakından ilgilenir hale geldiler.

Şifrenizi çalmak için yemleme (phishing) saldırıları veya keylogger'lar kullanan hacker'lara karşı tamamen korunmasız değilsiniz. Kullanabileceğiniz pek çok güvenlik yazılımı var ama ücretsiz bir şifre yönetim programının da faydasını görebilirsiniz. LastPass bu konudaki iyi alternatiflerden biri. Tüm şifrelerinizi yönetebileceğiniz LastPass ile farklı siteler için kullandığınız şifrelerinizi tek bir yerde saklayabilir ve sitelere şifrenizi elle yazmadan giriş yapabilirsiniz.

Hem Firefox, hem de IE için indirin!

Hem Firefox, hem de IE için indirin!

LastPass şifrelerinizi hem bilgisayarınızda, hem de kendi sunucularında saklıyor. Özel 256-bit AES şifreleme yöntemi sayesinde güvenle saklanan şifrelerinizi daha da iyi yönetebilmek için programın bazı ayarlarını değiştirmenizde fayda var. Örneğin normal şartlarda giriş yaptığınız bir siteyi kapatsanız bile LastPass sayesinde 2 hafta boyunca otomatik olarak siteye tekrar girişiniz gerçekleşiyor. Eğer paylaşımlı bir bilgisayar kullanıyorsanız bu süreyi 1 saate kadar düşürmek, ve bir saat sonrasında tekrar giriş yapmak daha sağlıklı olabilir. Böylece site kapandıktan sonra bilgisayarınızın başına oturan kişilerin aynı siteye sizin hesabınızla erişimini engelleyebilirsiniz.

Firefox ve Intrenet Explorer eklentisi olarak kullanabileceğiniz LastPassşu adresten indirebilirsiniz.

Download: LastPass

Okuyucu Yorumları