Ücretsiz download: Advanced Font Viewer

Bugünün ücretsiz yazılımı, tüm fontları görüntüleyebilmenize olanak tanıyan Advanced Font Viewer.

Advanced Font Viewer

CHIP Online, her gün okurlarına farklı ve kullanışlı yazılımları ücretsiz olarak sunuyor. Bugünün yazılımı ise Advanced Font Viewer.

Advanced Font Viewer, kullanıcı dostu arayüzüyle sisteminizde kurulu olan tüm fontları eşzamanlı olarak görüntüleyebilmenize olanak tanıyan bir uygulamadır. Her bir fontun örnek metni yanında görüntülenir. Program, bunun yanında fontlarını yazdırmanıza ve yönetmenize de izin verir.

Bunun yanında bu programın diğer özellikleri ise şöyle:

- Tam otomatik mod aktif konumdayken, font çiftlerini kontrol edebilir,

- Otomatik font düzenleyicisi olan yazılım, piyasadaki font yönetim yazılımlarının ilki olarak öne çıkmaktadır.

- Programın, sistem fontları ve kayıt defterindeki kayıtlar ile Windows klasöründeki dosyaların arasındaki uyumsuzluğu kontrol eden ve onaran Doctor fonksiyonu vardır.

49.95 dolarlık bir fiyata sahip olan ancak CHIP Online aracılığıyla ücretsiz olan bu programı indirmek ve bilgisayarınıza kurmak için bugünün sonuna kadar vaktiniz var! Yüklemek için tıklayın.

Programın Kullanımı

Programın Kullanımı

Programı kurmak için ilgili linkimizden programı indirdikten sonra, sıkıştırılmış dosyayı açın ve içerisindeki exe uygulamasını çalıştırın. Ardından programı yükledikten sonra programı tam sürüm olarak kullanmak için yine sıkıştırılmış dosyanın içerisinde yer alan 'readme' dosyasına girin ve burada bulunan seri numarayı aynen kopyalayıp program ekranının yukarısında yer alan üzerinde soru işareti olan yeşil kitapçığa tıklayın ve programın seri numarasını buradaki ilgili bölüme girin.

Programı kapatıp tekrar açtığınızda artık Advanced Font Viewer programını tam sürüm olarak kullanabileceksiniz. Bu programla, daha önce belirttiğimiz gibi, bilgisayarınızda bulunan fontlarınızı görüntüleyebilir ve fontlar üzerinde düzenleme yapabilirsiniz. Programı açtığınızda sol kısımda tüm fontların bir listesini göreceksiniz. Sağ kısımda ise bu fontların görünümüne yer verilmiştir ve fontların görünümüne de bu şekilde eşzamanlı olarak ulaşmanız mümkün.

Ekranda görünen fontları daha da yakınlaştırmak istediğinizde 'Zoom' kısmına girebilir ve fontların daha büyükçe bir halini görebilirsiniz. Ayrıca CharMap sekmesinde de yine aynı font tipi üzerindeki harflerin, sayıların ve sembollerin de görünümüne ulaşmanız mümkün.

Finder sekmesi ile sisteminizde bulmak istediğiniz fontları arayabileceğiniz gibi Metrics'e girerek de istediğiniz bir fontun karakterlerinin boyutuyla ilgili detaylı bilgilere ulaşma şansınız var.

Okuyucu Yorumları