Ücretsiz download: BurnAware Express

Bugünün ücretsiz yazılımı, verilerinizi kolayca CD/DVD ve Blu-ray disklere yazmanıza olanak tanıyor.

BurnAware Express

CHIP Online, her gün okurlarına farklı ve kullanışlı yazılımları ücretsiz olarak sunuyor. Bugünün yazılımı ise BurnAWare Express.

BurnAware Express başarılı bir disk yazma yazılımıdır. BurnWare Express ile video disklerinizi, müzik ve imaj dosyalarınızı kolayca yedekleyebilirsiniz. Kurulumu da son derece basit olan yazılım ile en kısa sürede verilerinizi diske yazabilmeniz mümkün.

19.95 dolarlık bir fiyata sahip olan ancak CHIP Online aracılığıyla ücretsiz olan bu programı indirmek ve bilgisayarınıza kurmak için bugünün sonuna kadar vaktiniz var! Yüklemek için tıklayın.


Not: Programın kullanımıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için bir sonraki sayfaya geçebilirsiniz.

Programın Kullanımı (1)

Programın Kullanımı (1)

Başarılı bir disk yazma programı olan ve hemen her medyaya kolayca veri yazabilen BurnAware Express'in kurulumu tamamlandığında programı 10 gün deneme süreniz var. Ancak CHIP Online aracılığıyla, gün içinde bu programı kurduysanız, indirdiğiniz zip dosyasında yer alan 'Active.exe' uygulama dosyasını çalıştırın. Bu işlemin ardından artık BurnAware Express yazılımını ücretsiz olarak kullanabileceksiniz.

Şimdi isterseniz programın kullanımına geçelim. Daha önce de belirttiğimiz gibi programın kullanımı son derece kolay ve pratik. Programı açtığınızda program penceresinin 3 ana başlık altında toplandığını göreceksiniz: CD, DVD ve Blu-ray Disc.

Şimdi bir CD'ye nasıl veri girişi yapılacağına bakalım. Programın penceresinin solunda yer alan CD seçeneğini seçtikten sonra karşınıza gelen 'Create CD' butonu ile bilgisayarınızda bulunan verilerinizi CD medyasına yedekleyebilirsiniz. Bu butona tıkladıktan sonra açılan pencerede 'Add Files...' butonuna tıklayın ve CD'ye yazdırmak istediğiniz dosyaları seçin. Ardından tekrar bu pencereye döndükten sonra pencerenin yukarısında yer alan 'Disc name' kısmına veri girişi yapacağınız medyanın ismini belirleyin. Ardından ise ana pencerede yer alan sekmelerden Compilation > Burn Compilation yolunu izleyin. Bu yönergeleri doğru izlediyseniz yazılım, boş medyanıza verilerinizi yazmaya başlayacaktır.

Programın Kullanımı (2)

Programın Kullanımı (2)

Ancak BurnAware Express ile yapabilecekleriniz bununla sınırlı değil. Örneğin bu yazılım ile Audio CD yani müzik CD'leri de oluşturabilmeniz mümkün. Bunun için ana pencereden 'Audio CD'ye tıklayın ve yeni açılan pencereden 'Add Files...'ı seçerek bir müzik dosyasını ekleyin. Ardından OK'a bastıktan sonra eklediğiniz müzik dosyalarının bir listesini göreceksiniz. Müzik dosyaları 'track' olarak kaydedileceğinden dolayı bu boş medyanıza sınırlı sayıda dosya ekleyebileceksiniz. Müzik dosyası ekledikçe de ana pencerenin sağ alt köşesinde 'X min available' yazısını göreceksiniz. Bu kısımda gördüğünüz rakam, daha kaç dakikalık müzik dosyasını bu boş medyanıza yazabileceğini gösterir. Yazma işlemi için ise yine aynı yolu takip ediyoruz: Compilation > Burn Compilation veya pencerenin sağ üst köşesinde yer alan kırmızı yuvarlak butona da tıklayabilirsiniz.

BurnAware Express ile imaj yani kalıp dosyaları da boş medyalarınıza yazabilmeniz mümkün. Bunun için ise 'Burn Disc Image' butonunu kullanacaksınız. Ardından açılan pencerede ise 'Browse...'a tıklayarak yazmak istediğiniz imaj dosyasını sisteminizden bulun ve seçin. Ardından ise kırmızı yuvarlak butona basmanız yeterli.

Benzer şekilde varolan imajı boş medyaya yazmak yerine, kendi imaj dosyanızı da oluşturmanız mümkün. Bunun için de 'Make CD Image' butonuna tıklayın. Aynen ilk adımda anlattığımız gibi verilerini 'Add Files...'a tıklayarak tek tek ekleyin. Bundan sonraki adımda ise Compilation > Build Image yolunu izleyin ya da yuvarlak yeşil butona tıklayın. Bu sayede imaj dosyanızı oluşturabilirsiniz.

Programın Kullanımı (3)

Programın Kullanımı (3)

İmaj dosyası oluştururken boş bir medyaya ihtiyacınız yoktur; verilerinizi aslında bir imaj dosyasına koyarak sisteminize kaydetmiş olursunuz. İleride istediğiniz bir vakitte ise bu imaj dosyasını kalıp şeklinde boş medyanıza yazabilirsiniz.

Eğer tekrar yazılabilir medya olan CD-RW kullanıyorsanız, bu yazılım ile bu medyanızda yer alan verilerinizi 'Erase CD-RW' fonksiyonuyla kolayca silebilmeniz mümkün.

Bunun yanında 'Disc Info' ile CD ya da DVD ROM'unuzda bulunan medya ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmanız mümkün.

DVD yazmak istediğinizde ise yapmanız gereken tek şey ana pencerenin solunda yer alan 'DVD' seçeneğine tıklamak. CD medyası için anlattığımız her şey burada da geçerli; farklı bir nokta yok. Bu nedenle CD yazarken dikkat edeceğiniz yönergeleri DVD için de göz önünde tutmalısınız. Aynı durum Blu-ray medyası için de geçerli.

Okuyucu Yorumları