Ücretsiz Google Apps resmen tarih oldu

Google'ın ücretsiz olarak da sunduğu bu hizmet, artık sadece parasını verene sunulacak!

Artık bedava değil!

Google, bugüne kadar ücretsiz olarak da sunulan Google Apps'in bu sürümü için kayıt almayacağını blog'unda onayladı. Bir süre önce ortadan kalkan kayıt sayfası dolayısıyla böyle bir gelişme aslında bekleniyordu.

Google Apps'i halihazırda kullanan Google müşterileri, 30 gün içinde ücretsiz plana geçebilecekler. Ancak bu sürenin ardından ücretsiz planı kullanmaları mümkün olmayacak. Google Apps üyesi olmayanlar ise hizmetten ücretsiz olarak faydalanamayacaklar. Google, şirketlerin temel sürümü hızla aştıklarını ve 24/7 destek ve daha büyük gelen kutusu gibi ek hizmetler beklediklerini söylüyor.

24/7 telefon desteği, 25GB gelen kutusu, %99.9 hizmet zamanı gibi ayrıcalıklar sunan Google Apps for Business'ın fiyatı, şirket tarafından kullanıcı başına 50 dolar olarak belirlenmiş.

Google'ın bu değişikliği şirketleri çok fazla etkilemeyebilir, ancak kişiselleştirilmiş alan adlarında ücretsiz hosting arayanları sevindirmeyeceği kesin. Microsoft'un Outlook.com hizmeti kişiselleştirilmiş alan adlarıyla ücretsiz kullanılabiliyor; en azından şimdilik.

Okuyucu Yorumları