Ücretsiz Google hizmeti artık ücretli mi?

Google, şu an için ücretsiz olarak kullanılabilen bir hizmetini bundan böyle ücrete mi tabi tutacak?

Google: Bedavaya son mu?

Yayınlandığı günden bu yana kullanıcıların ücretsiz olarak faydalanabildiği Google'ın Office uygulamaları, bundan sonra belirli bir ücrete tabi olabilir. Ancak bu noktada küçük bir ayrıntı gizli: Muhtemelen kullanıcılar hizmeti yine ücretsiz olarak kullanabilecek; ancak Docs'un gelişmiş bir sürümünü dileyenler ücret ödeyerek satın alabilecek.

Sadece reklamdan kazandığı gelirleriyle toplam gelirinin %95'inden fazlasını elde edebilen Google, reklam gelirlerinin toplam gelirlerindeki payını düşürmek ve diğer servislerinden de kar elde edebilmek için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu anlamda yıllık 50 Dolarlık bir abonman bedeliyle Office uygulamalarını kullanıcılarına ulaştırmayı hedefleyen Google, üçüncü parti yazılım geliştiricilerine de özel bir fırsat sunarak bu uygulamaları %20 indirimle (yani 40 Dolarlık bir abonman bedeli ile) kullanabilmelerine imkan verecek. Üniversite ve devlet dairelerinde kullanılan bilgisayarlar için ise herhangi bir değişiklik olmayacak ve söz konusu uygulamalar bu bölgelerde ücretsiz olarak kullanılmaya devam edecek.

Google'ın Office uygulamaları bilindiği gibi web tarayıcı içerisinde çalışıyor ve internete bağlı her bilgisayardan bu uygulamalara kolayca ulaşabilmek mümkün.

Okuyucu Yorumları