Ücretsiz Müzekart GNS nedir? Nasıl alınır? İşte başvuru detayları ve ekranı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu dün yaptığı açıklamada 18-25 yaş arasındaki gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri "Müzekart GNS" dağıtacaklarını açıklamıştı. Peki, ücretsiz Müzekart GNS nedir? Nasıl alınır? İşte detaylar...

18-28 yaş arasına bu site üzerinden ücretsiz Müzekart GNS dağıtılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Genç Ne Sever" platformunun tanıtımı dün yapıldı. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada, 18-25 yaş aralığındaki gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri "Müzekart GNS" vereceklerini söyledi.

Bakan Kasapoğlu şu bilgileri paylamıştı:

  • "Kartlar "gencnesever.com" internet sitesinden alınabilecek"

  • "Gençlerimiz, 15 Temmuz-1 Eylül'de 81 ilde seçilen yurtlarımızda ücretsiz konaklama imkanına kavuşmuştu. Şimdi de müzeleri ücretsiz hale getiriyoruz.

  • "18-25 yaş aralığındaki tüm gençlere, müze ve ören yerlerine tamamen ücretsiz girebilecekleri bir Müzekart GNS hediye ediyoruz".

  • "Gençler yola çıkacak, konaklamalarını 81 ilimizdeki yurtlarda yapacaklar ve bu seyahatlerinde bakanlığımızın misafiri olarak, Galata Kulesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Resim Heykel müzesi, Pamukkale Travertenleri, Zeugma Müzesi gibi 300'den fazla müzeyi ziyaret edecekler"

MÜZEKART GNS NEDİR?

Peki, Müzekart GNS nedir? Açılan internet sitesinde Müzekart GNS nedir sorusuna şu yanıt veriliyor: Müzekart GNS; 18-25 yaş arasındaki tüm gençlerimize “Genç Ne Sever” platformu tarafından hediye edilen, 300’den fazla müze ve ören yerini 1 Temmuz – 1 Ekim tarihleri arasında ziyaret edebilme imkanı sağlayan dijital bir karttır.

MÜZEKART GNS NASIL ALINIYOR?

Müzekart GNS'nin internet sitesinde Müzekart GNS'ye nasıl başvurulabirim sorusu için şu yanıt veriliyor:

-Gönüllülüğe ve spora hayatında daha çok yer vereceğine dair söz ver.
-Aşağıda yer alan kayıt formunu doğru ve eksiksiz şekilde doldur.
-Sistemin seni yönlendireceği muze.gov.tr adresinden başvurunu tamamla ve Müzekart GNS dijital kartın senin olsun!
-Telefonuna indireceğin “Türkiye’nin Müzeleri” uygulaması üzerinden sisteme giriş yaparak tarihi ve kültürü keşfetmenin keyfini yaşamaya başla!

MÜZEKART GNS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Müzekart GNS başvurusu için üstteki linki tıklayınca gelen ekranda alt tarafta kayıt formu yer alıyor