Ücretsiz ofis yazılımı LibreOffice yenilendi!

Piyasadaki en iyi ücretsiz ofis yazılımlarından LibreOffice'in yeni sürümü geldi!

LibreOffice'e güncelleme!

Ücretsiz ofis yazılımları üreten ve kâr amacı gütmeyen vakıf, The Document Foundation açık kaynaklı ve bütün platformlar tarafından desteklenen LibreOffice 5.1'in indirilmeye hazır olduğunu duyurdu.

Yaklaşık üç aydır geliştirilmekte olduğu bilinen LibreOffice 5.1, herhangi bir işletim sistemi ayırt etmeden bütün masaüstü kullanıcılarına bir açık kaynaklı ofis yazılımın sunabileceği en etkili özelliklerle geliyor. Bu yeni versiyonla birlikte LibreOffice'in Linux, Mac OS X ve Windows platformlarındaki en iyi ücretsiz ofis yazılımı olduğunu söylemek mümkün.

LibreOffice 5.1'de yeni Spreadsheet işlevleri ve özelliklerinin yanında, daha kolay ve gelişmiş bir kullanım için yenilenmiş bir tasarımı da içeriyor. Yeni sürümde OOXML dosyalarıyla daha iyi bir uyumluluğun yanında bulut sunucular üzerinde dosya okuma ve yazma, gelişmiş bir ODF 1.2 dosya formatı desteği de söz konusu.

LibreOffice 5.1'deki en önemli yeniliklerden birisi hiç kuşkusuz, çok daha işlevsel ve hızlı bir kullanım sunan, tamamen yeniden düzenlenmiş grafik kullanıcı arayüzü. Bu bölümde Calc, Impress, Draw ve Writer gibi LibreOffice'in ana bileşenleri için yeni bir menü olduğu görülüyor.

LibreOffice 5.1'i GNU/Linux, Mac OS X ve Microsoft Windows için ücretsiz indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları