Üçüncü parti Instagram uygulamalarına şok!

Instagram, kendi resmi uygulaması dışındaki uygulamaları üzecek bir değişikliğe imza attı!

Instagram uygulamalarına şok!

Instagram, kendi platformunu kullanan geliştiricilere karşı çok daha katı bir tavır alıyor. Geliştirici ilkelerini yeni kurallarla güncelleyen Instagram, üçüncü parti geliştiricilerin platforma olan erişimlerini kısıtlıyor.

Değişiklikler, Instagram'ın feed API'sını kullanan tüm uygulamaları etkileyecek. Ancak bu, tüm geliştiricilerinin önünün kesildiği anlamına gelmiyor. Firma, reklamcılara, yayımcılara yönelik belirli uygulamaların ve baskı hizmetlerine yönelik uygulamaların Instagram'a erişmeye devam edeceğini söylüyor. Anlaşıldığı kadarıyla firmanın sorunu, Instagram haber kaynağının ana uygulama dışarısında gösterilmesi.

Çoğu kullanıcı Instagram'da dolaşmak için resmi uygulamadan faydalansa da bazı geliştiriciler, alternatif deneyimler oluşturmak üzere feed API'dan faydalanıyorlar. Bunlardan biri, iPad için geliştirilen Retro. Retro'nun geliştiricisi Jason Dinh, değişikliğin Retro'nun ve diğer üçüncü parti istemcilerin en önemli özelliğini öldüreceğini söylüyor. Dinh, Instagram'ın iPad'e özel bir uygulama geliştirdiğini umduğunu, aksi halde iPad'de Instagram kullanmayı bırakacaklarını söylüyor.

Bazı geliştiriciler durumdan memnun olmasa da Instagram'ın daha fazla kontrole sahip olmak istemesini anlayabiliyoruz. Firmanın hamlesi, en çok Windows Phone kullanıcılarını etkileyecek gibi görünüyor çünkü Windows Phone'daki Instagram uygulaması halen beta aşamasında ve diğer platformlardaki işlevlerin çoğunu sunmuyor. Bu yüzden Windows Phone'daki üçüncü parti Instragram uygulamalarının bazıları, orijinal uygulamadan daha başarılı. Ancak değişiklik, bu üçüncü parti uygulamaları da vuracak gibi görünüyor.

Geliştiricilerin yeni kurallara uygun uygulamalarını onaya göndermek için 1 Haziran 2016'ya kadar zamanı olacak. Retro gibi uygulamalar bu tarihten sonra Instagram'ın API'sına erişemeyecekler.

Okuyucu Yorumları