Ucuz iPhone alayım derken...

Normalden çok daha ucuza iPhone almaya çalışanlar bakın yakayı nasıl ele veriyor...

Ucuz iPhone alayım derken...

Teknoloji her zaman cazip olmuştur. Günümüzdeyse teknolojik gelişmelerden anında haber alabiliyor, hangi cihazın ne kadar değeri olduğunu tek bir tık ile öğrenebiliyoruz. Tabi bunu sadece biz değil, emelleri kötü olan kişiler de yapabiliyorlar...

San Francisco polisi tarafından yakın zamanda başlatılan yeni bir uygulama ise, bölgedeki insanların elden geldiğince çalıntı iPhone'lardan uzak durmalarını sağlamayı amaçlıyor. Üstelik çalıntı telefon satın alanlar da bir bir kendilerini ele veriyorlar. Polisin yeni taktiği, kılık değiştirmek suretiyle, doğrudan belli noktalara gidip, ellerindeki çalıntı telefonları satmak. Polisin "çalıntı" olduğunu açıkça belirttiği telefonu illa almak isteyen olursa, anında tutuklanıyor.

Bu yeni sistemin esas amacı, Amerika'daki kullanıcıları bir hayli korkutan çalıntı telefon pazarının daraltılması... San Francisco polisinin yaptığı araştırmalara göre hırsızlık vakaları genelde akıllı telefonlar ve bayanlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Polis şimdilik yasadışı satışların bol olduğu 7. Caddenin köşesi ve "Market Street" gibi noktalara çoktan konuşlanmış durumda.

Huffington Post'ta konu hakkında yazılan makaledeyse, müşterilerin çalıntı telefonlara 25 ile 200 dolar arasında fiyat teklif ettikleri ortaya çıktı. Pek tabi şimdilik bu uygulamanın hırsızlık olaylarını ve de çalıntı iPhone pazarını ne kadar etkileyeceği bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları