Ucuz iPhone'un tasarımı böyle olabilir!

Söylentilere göre ucuz iPhone, ne iPhone 3G'ye ne de iPhone 5'e benzeyecek. Peki ama nasıl olacak?

Ucuz iPhone neye benzeyecek?

Apple'ın üzerinde çalıştığı iddia edilen "Ucuz iPhone"dan yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Henüz hiçbir resmi açıklama bulunmasa da bazı "güvenilir kaynaklar", cihazın birçok özelliğini şimdiden sıralıyorlar.

Son iddialara göre ucuz iPhone, çoğunlukla plastik bir kasaya sahip olacak, ancak iPhone 3G veya 3GS'in tıpatıp aynısı olmayacak. Rapora göre ucuz iPhone, iPhone 5'in plastikleştirilmiş sürümü de olmayacak.

Peki ucuz iPhone nasıl olacak? iLounge'un güvenilir kaynakları, cihazın melez bir yapıya sahip olacağını söylüyor. Buna göre uygun fiyatlı iPhone, iPhone 5'in 4 inç'lik ekranıyla gelecek, alt kısmı ise iPod touch'a benzeyecek.

iLounge, telefonu görmüşçesine detaylı bilgiler veriyor. Siteye göre ucuz iPhone, önden aynı iPhone 5 gibi görünecek. Sensörler, kamera ve düğme sıralamaları aynı olacak, bununla birlikte ekran çözünürlüğü sadece 1136x640 olacak. Telefonun iPhone 5'ten bir milimetre daha uzun ve bir milimetre daha geniş olacağı söyleniyor. Bunun yanında ucuz iPhone, iPhone 5'ten tam 1 milimetre daha kalın olacak.

Siteye göre ucuz iPhone'a yandan baktığınızda onun iPod touch'tan ve iPhone 4'ten önceki iPhone'lardan örnek aldığını göreceksiniz. Yani yuvarlak ses düğmelerinin yerini uzun, ince düğmeler alacak. Telefonun yan tarafının ve arkasının iPhone 3G ve iPhone 3GS'in aksine düz olacağı söyleniyor. Site, bu sayfada telefonla ilgili daha başka iddialarda da bulunuyor.

Apple henüz resmi bir açıklama yapmadığından bu özelliklerin doğruluğunu onaylamamız güç. Ancak sızıntıların hızına bakacak olursak, yakın zamanda ucuz iPhone'dan daha fazla bilgi ve görüntülerle karşılaşabiliriz.

Okuyucu Yorumları