Ucuz iPhone'ları hiç beklemeyin...

iPhone 5C ile suya düşen "ucuz iPhone" hayali gelecekte gerçek olacak mı? Cevap, haberimizde!

Ucuz iPhone olacak mı?

Eğer hâlâ ucuz bir iPhone bekleyen kişilerdenseniz, size kötü bir haberimiz var. Apple'ın ürün pazarlaması yöneticilerinden Greg Joswiak'ın açıklamasına göre, Cupertinolu firmanın düşük bütçeli telefon marketine girmek gibi bir niyeti bulunmamakta.

iPad Air 2 ve iPhone 6 gibi Apple ürünleri genellikle oldukça pahalı oluyorlar. iPhone 5C gibi daha "karşılanabilir" fiyatlara sahip ürünlerin bile rakiplerine göre oldukça pahalı olduğunu görüyoruz.

Bazı kişilerin söylemlerine göre Apple düşük bütçeli alanda Android rakibine pek çok kullanıcı kaybetmekte ancak açıklamaya göre, bu durum Apple'ın bu markete girmesi için geçerli bir sebep olarak gözükmüyor.

Greg Joswiak, Code/Mobile konferansında Apple'ın bir kez daha düşük bütçeli markete girmesi olasılığı hakkında bir konuşma yaptı. Daha önceki bu denemeyi "Apple'ın 90'larda gerçekleştirdiği bir hata" olarak tanımlayan Joswiak, bu hatanın büyük bir kısmının market payı peşinde koşarken, ucuz ürünler üreterek kaliteli bir tecrübe sunamamaktan kaynaklandığını söyledi ve bu Apple'ın bu hatayı bir kez daha yapmayacağını belirtti.

Joswiak'ın ve büyük ihtimalle Apple'ın geri kalanının düşük bütçe marketine giriş çabalarını bir hata olarak görmeleri ilginç olabilir ama şaşırılabilecek bir şey değil. Sadece özel ve üst seviye ürünler (ve bunlarla eşleşen fiyat etiketleri) üretimine başlandığından beri, Apple'ın gücüne güç kattığı açık bir şekilde gözükebiliyor.

Joswiak'ın da açıkladığı gibi Apple'ın amacı "en iyi ürünleri üreterek en iyi tecrübeyi sunmak... (İnanıyoruz ki) daha iyi ürün ve daha iyi bir tecrübe yaratırsak, bunun için her zaman sağlıklı bir market olacaktır. Ve sağlıklı bir market, market payı lideri olmamızı gerektirmiyor."

Ayrıca yüksek fiyat etiketlerinin Apple'ın satışlarını etkilemediği de aşikar. Sonuç olarak iPhone 6, geçtiğimiz ay satışa çıktığında, gecelik rekorları kırmayı başardı...

Okuyucu Yorumları