UFO hacker'ının son kumarı tutmadı!

Pentagon ve Nasa'nın sistemlerine sızıp UFO belgelerini arayan Gary McKinnon'a kötü bir haber daha.

UFO hacker'ına kötü haber

Gary McKinnon'ın hikayesi için tıklayın...

Verilen mahkeme kararı için tıklayın...

Şu sıralar Dünyadaki en popüler isimlerden biri olan ve UFO'larla ilgili gizli bilgilere ulaşmak için Pentagon ve Nasa'nın sistemlerine izinsiz giriş yaptığı suçlamasıyla yargılanan İngiliz hacker Gary McKinnon'ın geleceği pek parlak görünmüyor. McKinnon'ın Amerika'ya tesliminin engellenmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı temyiz başvurusu reddedildi. Yani McKinnon'ın Amerika'ya teslim edilmesi için pek bir engel kalmamış gibi görünüyor.

Avukatları McKinnon'a geçtiğimiz günlerde Asperger sendromu teşhisi konulduğundan dolayı davasının İngiltere'de görülmesini talep ediyorlar. Asperger sendromu ne diye soracak olursanız, bu yüksek seviyede bir otizm çeşidi.

Geçtiğimiz aylarda İngiliz mahkemelerine yaptığı temyiz başvurusu reddedilen 42 yaşındaki McKinnon, böylece bir darbe de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden almış oldu. McKinnon'un avukatı Karen Todner, McKinnon'un suçlarını İngiliz topraklarında işlediğini ve davasının da İngiliz yetkililer tarafından görülmesi gerektiğini savunuyor.

Terörist olarak yargılanacak

Terörist olarak yargılanacak

Karmaşık bir uluslararasın hukuk davasına dönüşmeye göz kırpan McKinnon davasının Amerika'da görülmesi halinde, usta hacker Amerikan güvenlik yasaları gereği terörist olarak yargılanmak ve çok daha uzun hapis cezasına çarptırılma tehlikeleriyle karşı karşıya kalacak.

Avukat Todner, bu davanın başka bir öneminin de, son zamanlarda İngiliz vatandaşlarının başka ülkelerin adalet sistemlerine yargılanmalarının gittikçe artmakta olan bir trend haline gelmesi olduğuna dikkatleri çekiyor.

Pentagon ve Nasa sistemlerine giren McKinnon, yaptıklarının Amerika Birleşik Devletleri'nin güvenliğini tehdit etmediğinde ısrarlı. Gençliğinde 1983 yapımı WarGames filminden esinlendiğini belirten McKinnon, amacının sadece UFO'larla ilgili gizlenen bilgilere ulaşmak olduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları