Ulaştırma bakanından YouTube'a gizli mesaj

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan, YouTube'a üstü örtülü bir mesaj geldi. İşte o sözler...

YouTube'a yeni mesaj!

HP'nin Türkiye'deki 20. yılı dolayısıyla düzenlenen "20 Yılda 20 Ödül" törenine katılan Yıldırım, buradaki konuşmasında, bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir sektör olmaktan çıkarak bir yaşam tarzına dönüştüğüne işaret ederek, "Bilgi ve iletişim teknolojileri kullanmayanın ne küresel ne yöresel rekabette ayakta kalma şansı yok" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümü vizyonu çerçevesinde 2023 hedeflerine değinen Yıldırım, 2023 yılında bilgi ve iletişim teknolojilerinin cirosunu 160 milyar dolara ve bunun içinde yazılımın payını yüzde 50'ye çıkarmayı amaçladıklarını aktardı. Hali hazırda 37 milyon internet hizmeti kullanıcısına ulaşıldığını kaydeden Yıldırım, son dönemde sektöre yönelik gerçekleştirilen yasal çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İşte YouTube mesajı...

İşte YouTube mesajı...
Bu sözlerin manası "Parayı verin, erişime açalım" mı?

Yıldırım, "Her ne kadar sektördeki her faaliyet kayıtlı ise de genel anlamda zayıf yönleri, kuvvetli yönleri, fırsatları, tehditleri maalesef tam anlamıyla ölçecek bir altyapımız yoktur" diyerek, böyle bir altyapıyı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Youtube'a erişimin yasaklı olmasına ilişkin, bu kuruluşa, burada hizmet sağlıyorlarsa bir temsilciliğin, bir muhatabın olması gerektiğini söylediklerini belirterek, "Bundan bile imtina ederseniz bu ülkenin sizin için yapacağı bir şey yok" dedi.

Hurriyet

Okuyucu Yorumları