Ultra wide band: USB hızında kablosuz!

Ultra Wide Band: USB hızında kablosuz bağlantı sunacak olan yeni teknoloji...

USB hızında kablosuz!

İngiltere'de kablosuz ağ düzenlemelerinden sorumlu Ofcom, Ultrawide Band yani ultra geniş bant radyo bağlantı standardına izin verdi.

Kablosuz bir şekilde saniyede 480Mb veri transferine imkan tanıyan bu hızlı teknoloji henüz yaygınlaşmış değil. Yasal olarak onaylanmasıyla birlikte Amerika'dan gelmesi beklenen akım ise gerçekleşmedi. Ofcom'un yasal düzenlemeye imza atmasının önündeki engel, bu teknolojiye sahip ithal malların çok büyük miktarlara ulaşabilecek olmasından duyulan korkuydu. Ancak korkulan gerçekleşmedi ve açıklamanın ardından sessizlik sürüyor. Mevcut durum değerlendirildiğinde, artık bu teknolojinin yaygın kullanıma geçmesi için bir ya da iki yıl geçmesi bekleniyor.

UWB'nin USB hızında kablosuz veri aktarımı sunmasının yanında ilginç bir getirisi, duvarlardaki boruların ve benzeri cisimlerin yerinin belirlenebilmesi oluyor.

Daha önce Bluetooth 3.0'ın çıkışıyla bu teknolojinin ve haliyle 480MB hızın da kullanıma girmesi bekleniyordu. Bu konudaki detaylı haberimize buradan ulaşabilirsiniz: Bluetooth 3.0 geldi ama önemli bir eksikle...

Okuyucu Yorumları