"Universal Store Apps" sızdı!

"Windows Phone ve Windows'ta Android uygulamaları çalışacak" haberinden sonra, bir bomba daha!

"Evrensel uygulamalar" sızdı!

Microsoft'un akıllı cep ve PC uygulamaları arasındaki boşluğu kapatmak istediğini, bunun için yaptığı planları bir süredir duyuyoruz. Firmanın bunu nasıl yapacağı konusunda birçok söylenti var. Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir iddiaya göre, Android uygulamalarının Windows'lar altında çalışması isteniyor. Ama yeni bir iddia daha var: Bu iddiaya göre Windows Phone ve Windows RT, tek bir işletim sisteminde birleşebilir.

Twitter'daki @AngelWZR hesabı ise sızıntılarla Microsoft'un gelecekteki planlarına ışık tuttu. Yukarıda gördüğünüz slaytta "Universal Store apps" yani evrensel mağaza uygulamalarından bahsediliyor. Bu yenilik, geliştiricilerin Windows Phone ve Windows'ta çalışan tek bir uygulama geliştirmelerine izin veriyor.

İkinci bir slaytta ise Windows ve Windows Phone'daki ortak kullanıcı arayüzü öğelerinin yüzde 80'inin aynı XAML'yi kullandığını, herhangi bir değişiklik olmaksızın paylaşılabileceğini söylüyor.

Slayta göre uygulamanın geliştirilmesi tamamlandığında, Visual Studio iki AppX paketi ortaya çıkarıyor. Bunların bir tanesi Windows Store'da, diğer ise Windows Phone Store'da kullanılıyor. Bu gelişme, Microsoft'un XAP uygulama paketlemeyi AppX için çöpe atacağının bir işareti.

Okuyucu Yorumları