Ünlü şarkıcının albüm fiyatları neden arttı?

Apple ve Sony'ye "açgözlü" yakıştırması yapılmasına neden olan olayın altından bakın ne çıktı...

Sadece "yanlışlık" olmuş!

ABD'li ünlü şarkıcı Whitney Houston'ın ölümü üzerine İngiltere'de iTunes'da satılan albümlerinin fiyatlarında bir artış meydana gelmişti. Sony Music, konu hakkında nihayet bir açıklamada bulundu ve iTunes'daki fiyatlar için özür diledi.

Whitney Houston'ın İngiltere Apple iTunes mağazasındaki "Ultimate Collection" albümü, sanatçının ölümünün ardından 4.99 sterlin'den 7.99 sterline çıkmıştı. "Whitney: The Greatest Hits" albümünün fiyatı ise 7.99 sterlinden 9.99 sterline yükselmişti. Bu fiyat artışları, Sony ve Apple'ın açgözlü şirketler olarak değerlendirilmesine neden olmuştu. Bir kesime göre ise Apple'ın üçüncü partilerin fiyatları üzerinde bir denetimi yoktu. Ancak diğer sitelerde fiyatların değişmemiş olması, bu işte Apple'ın bir parmağı olduğu dedikodularının yapılmasına neden oldu.

Apple ve Sony, ilk aşamada konu hakkında açıklama yapmazken, iTunes'daki fiyatlar bir önceki haline geri döndü. Sony, dün yaptığı bir açıklamada ise fiyatın yanlışlıkla artırıldığını söyledi ve hatayı fark ettikleri anda düzelttiklerini belirtti. Şirket, bu durumdan dolayı özür diledi.

Okuyucu Yorumları