Ünlü yazar, hala MS-DOS kullanıyormuş!

Windows varken işinizi eski bir PC'de, MS-DOS ile yapmayı düşünür müsünüz? Bu ünlü isim öyle yapıyor

Windows yerine MS-DOS!

Windows 8'in satışları kötü gitmese de işletim sistemi, kullanıcıları Windows XP'den uzaklaştırmada başarısız olmuş görünüyor. Zaman zaman Vista benzetmesi de yapılan Windows 8, internette sıkça eleştiriliyor. Bu seferki eleştiri oku ise Games of Thrones'un yazarından geldi.

Fantezi roman türünün yaşayan en önemli isimlerinden George RR Martin, işletim sistemi tartışmalarını alevlendirecek sıra dışı görüşlerini bir bir açıkladı. Conan O'Brien'ın programında konuşan Martin, şu an TV'deki en ünlü dizilerden biri olan Game of Thrones'un temel alındığı ilk 5 romanı Windows XP'de değil, DOS'ta yazdığını söyledi ve şöyle konuştu: "Aslında iki bilgisayarım var. İnterneti dolaştığım, e-postalarımı aldığım bilgisayarım. Bir de internete bağlı olmayan, DOS makinem. DOS'u hatırlıyor musunuz? Kelime-işlem sistemim olarak WordStar 4.0'ı kullanıyorum.

Aslında onu seviyorum, bir kelime işleme programından beklentilerinizi yerine getiriyor ve fazlası da yok. Zaten yardıma da ihtiyacım yok.

Küçük harfle başladığımda onu büyük harfe çeviren modern sistemlerin bazılarından nefret ediyorum. Büyük harf istemiyorum. Büyük harf isteseydim, büyük harf yazardım. Shift tuşuyla nasıl çalışacağımı biliyorum. Bunu tamir etmeyi bırakın."

Martin, serinin ilk romanı olan A Game of Thrones'u 1991'de yazmaya başlamıştı. 2011'de kendi blog'una bir yorum yapan Martin (blog'unun adının "bu bir blog değil" olduğunu da belirtelim), bir dinazor olduğunu, bu yazıyı Windows ile yazmasına rağmen tüm yazılarını eski bir DOS makinesinde, WordStar 4.0'da yazdığını söylemişti. Martin'in Facebook ve Twitter gibi sosyal ağları kullanmadığını da söyleyelim.

Okuyucu Yorumları