Unutulan Windows'a sürpriz güncelleme!

Microsoft, muhtemelen unutmak istediği bu Windows sürümü için sürpriz bir güncelleme hazırlıyor!

Unutulan Windows'a güncelleme

Microsoft, ARM tabanlı ilk Surface olan Surface RT'ye gücünü veren işletim sistemi Windows RT'yi unutmadı. Firma, Windows 10 yayın tarihi civarında Windows RT kullanıcıları için bir güncelleme sunulacağını duyurdu. Windows 10'un yayın tarihinin 29 Temmuz Çarşamba günü olacağını biliyoruz; RT güncellemesinin de Ağustos başında gelmesi kimse için sürpriz olmayacak.

Ancak Windows RT güncellemesinde nelerin olacağı henüz açıklanmış değil. Daha önce yapılan açıklamalara göre kesin olan şey ise, Windows 10'a güncellemenin mümkün olmayacağı.

Windows 10'un bazı özelliklerinin Windows RT'ye gelmesi ise beklenilebilir. Edge, Conitnuum ve daha iyi bir mağaza, güncellemeye dahil olması en olası özellikler gibi gözüküyor. Hello ve Cortana ise bu cihazların sunduğundan daha fazla işlem gücü istiyor ve bu yüzden güncellemeye dahil olmaları beklenmiyor.

Windows RT, il günlerinde ARM tabanlı donanımların Windows'la bütünleşmesi açısından büyük önem taşıyordu. Ancak RT'nin standart .exe uygulamalarını çalıştıramaması ve sadece Windows uygulama mağazasına mahkum kalması, yaşanan başarısızlığı açıklamak için yeterli olsa gerek...

Okuyucu Yorumları