Unutulmayan Sony skandalları!

PSN'nin hack'lenmesi Sony tarihindeki ilk skandal değil. İşte Japon devinin diğer felaketleri...

Unutulmayan skandallar!

CD'leri, Walkman'i, Blu-Ray'diskin mucidi olan ve teknoloji dünyasına derinden etki eden Sony, şüphesiz tüketici elektroniğinin saygıdeğer isimlerinden. Bu nedenle Sony'nin yaptığı küçük bir hata bile dikkat çekebiliyor. Son olarak ise PlayStation Network kullanıcılarının kişisel verilerinin hack'lenmesi gündeme damgayı vurdu. Bu hatanın ışığında Sony'nin en akılda kalan hatalarını bir araya getirdik.

PlayStation Network'ün hacklenmesi: İnternetteki her şeyin hack'lenmesi olası ancak konu Sony gibi bir şirket ve 75 milyon isim, e-posta adresi, doğum günü gibi bilgiler olduğunda durum önem kazanıyor. Sony kişisel verilere kimlerin erişim kazandığını hala açıklamasa da kredi kartı numaralarının ortaya çıkmadığını söylüyor. Ancak kullanıcılar, şirket ile olan iletişimin kopuk olmasından oldukça şikayetçiler.

Rootkit skandalı:
Sony'nin başı, Kasım 2005'de müzik CD'lerinin kopyalanmasını sınırlamak ve mp3'e dönüştürülmesini engellemek için CD'lere yerleştirdiği rootkit'lerden oldukça ağrımıştı. Rootkit'ler kötü bir fikirdi, zira bu koruma kullanıcının haberi olmadan Sony'ye bilgiler gönderiyor , virüslere de kapı açıyordu.

Şirketin diğer hataları

Şirketin diğer hataları
WiFi destekli DSC-G3 kamera ile fotoğraf göndermek için bir WiFi ağının kapsama alanında olmanız gerekliydi

Kusurlu lityum iyon piller: Bir sene sonra ortaya çıkan bu tartışmada da Sony'nin sattığı laptop'larda bulunan lityum iyon pillerin bazılarının alev aldığı ortaya çıktı. Problemin ortaya çıkması ise Dell'in Sony tarafından üretilen 4 milyon laptop'u geri çağırması ile oldu.

Orijinal PS3: geç ve pahalı: Konsol, planlandığından aylar sonra piyasaya sürülmüştü ve ondan daha hesaplı olan Xbox'a yenik düşmüştü.

Connect başarısızlığı: iTunes rakibi olarak geliştirilen Connect, 2005'de başlayan 14 aylık proje sonunda bir felakete dönüştü. Ürünün son halinden kimse memnun değildi ve ürün ABD, Avrupa ve Japonya'da resmen piyasaya sürülmedi.

Tescilli biçim alışkanlığı: Sony'nin UMD, Memory Stick gibi tescilli biçimler kullanmadaki ısrarı onu bazı teknolojilerin gerisinde bıraktı.

WiFi Kamera: Sony'nin CES 2009'daki büyük umudu Cybershot DSC-G3 Wi-Fi kamera, iyi teknik özelliklerine rağmen 3G barındırmaması ve sadece WiFi olması ve 499 dolarlık yüksek fiyatı ile tüketicilerin dikkatini çekmeyi başaramadı.

Okuyucu Yorumları