Unutulmuş, çok hafif 3 ücretsiz program!

Bu üç hafif yazılım, sizi PC'nizin RAM'ini tüketen ve ağır çalışan gündelik programlardan kurtaracak

3 hızlı yazılım bir arada!

Web tarayıcıları, medya çalıcıları, mesajlaşma programları gibi her gün kullandığımız programlar, sistem kaynaklarını cömertçe harcayabiliyorlar. Bu programları kullanmayarak belleğinizi ve işlemcinizi rahatlatmanız mümkün olabilir; ancak bu, gerçekçi bir çözüm olmayacaktır. Bu yazımızda sistem kaynaklarını çok az kullanan üç hızlı yazılımı size tanıtmak istiyoruz.

Billy (Windows)

Kaynaklarınızı tüketmeyen bir müzik çalıcı arıyosanız Foobar2000 çok iyi bir seçim olabilir. Ancak bir alternatif arıyorsanız, Billy adındaki inanılmaz derecede hafif ve basit çalıcıyı deneyebilirsiniz. Program tıkladıktan sonra 1 saniye geçmeden açılıyor. Videoları çalamıyor da olsa, MP3, WAV ve OGG dosyalarını ve müzik klasörlerini sorunsuz olarak çalıyor. Klavye kısayolları sayesinde oyun oynarken bile müzik dinleyebiliyorsunuz.

Miranda IM ve Puppy Linux

Miranda IM ve Puppy Linux
Miranda IM çok sayıda seçenek ile özelleştirilebiliyor

Miranda IM (Windows)

Miranda ile Windows Live, Google Talk, Yahoo ve diğer ağlarda bulunan arkadaşlarınızla konuşabilirsiniz. Sabit diskinizde sadece 7MB yer kaplayan program, belleğinizde 6MB'dan fazlasına ihtiyaç duymuyor.

Programı özelleştirebilmeniz için çok sayıda seçenek sunuluyor. Miranda IM'nin özelliklerini geliştirecek çok sayıda eklenti de bulunuyor.

Miranda IM çok sayıda seçenek ile özelleştirilebiliyor
Puppy Linux

Puppy bir program değil, bir Linux dağıtımı. Ancak çok düşük özelliklere sahip sistemlerde bile çalışan Puppy, bir sabit diskte dahi ihtiyaç duymuyor. Lucid Puppy sayesinde Ubuntu uygulamalarına erişim sağlayabiliyor.

127 MB boyutundaki Puppy'yi USB diskinize yükleyerek acil durumlarda ondan faydalanabilir veya bir sanal makineye yükleyerek deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları