UOL BoaCompra Türkiye'de!

UOL BoaCompra, Türkiye'de online oyun sektörüne ivme kazandırmayı amaçlıyor.

UOL BoaCompra Türkiye'de!

Gelişmekte olan pazarlarda sunduğu dijital ödeme seçenekleriyle lider konumda bulunan UOL BoaCompra, en umut vaat eden ve hızla genişleyen online oyun pazarlarından biri olan Türkiye'ye giriş yaptığını duyurdu. Halihazırda 190'dan fazla oyun yayıncısı ve geliştiricisi ile çalışan UOL BoaCompra, büyüyen pazarlar genelindeki oyuncuların 3.000'den fazla oyun için oyun içi doğrudan alışveriş yapmalarına olanak tanıyor.

Avrupa'da internet kullanımında en büyük dördüncü ülke konumunda olan ve toplam oyun süresinin %70'inin PC başında harcandığı Türkiye pazarına free-to-play modelleri ve MMO oyunları hakim. UOL BoaCompra ise uluslararası oyun firmalarına, dünya çapındaki en büyük online PC oyun nüfusuna sahip ülkelerden biri olan Türkiye pazarına erişmeleri için tüm portfolyosunu sunuyor.

"İnternet penetrasyon oranlarının ve genişbant performansının kalitesini ve gelişimini sürdürdüğü Türkiye'de online oyunlar için talep hızla artıyor. Bu açıdan Türkiye, yaklaşık üç yıl önceki Brezilya pazarıyla ciddi benzerlikler gösteriyor." şeklinde konuşan UOL BoaCompra EMEA Bölgesi İş Geliştirme Müdürü Mario Baumann sözlerine şöyle devam etti: "Bu girişimimiz, ortaklarımızın gelişmekte olan pazarlarda bizim tecrübelerimizden faydalanması ve Türkiye gibi büyük bir pazarda yatırım yapmaya başlamaları adına harika bir fırsattır."

UOL BoaCompra portföyünde yer alan yerel ödeme seçenekleri mobil ödeme, banka havalesi ve yerel kredi kartları gibi en yaygın kullanılan yöntemleri içeriyor ve oyuncuların tercih ettikleri ödeme yöntemlerine kolaylıkla erişip kullanmalarını sağlıyor.

Bu gelişmeyi "Türk oyun topluluğu açısından muazzam bir adım" olarak değerlendiren UOL BoaCompra Türkiye Proje Müdürü Kürşat Altay Kalaycı'nın konuyla ilgili açıklamasıysa şöyle: "Nihayet oyunculara Türkiye pazarında oyun sırasında ödeme işlemlerini yapabilecekleri elverişli bir ortam yaratılarak sektörün dinamikleriyle örtüşen çok önemli bir adım atılıyor. Bunu hayata geçirmekten ve Türk oyuncularına Batı dünyasındakine benzer erişim kolaylıklarını getirmekten ötürü büyük heyecan duyuyoruz."

UOL BoaCompra şu anda halen Latin Amerika, Güney Avrupa ve Türkiye gibi geniş coğrafyalara yayılan piyasalarda 190'dan fazla oyun yayıncısı ve geliştiricisi ile oyunların gelir sağlayabilmesi için çalışıyor. UOL BoaCompra'nın en yeni ve kapsamlı ödeme hizmetiyle Türkiye pazarına giriş yaptığı haberi, şirketin Kolombiya, Peru ve Meksika pazarına doğru genişlemesine ilişkin duyuruların hemen ardından geliyor. Bu girişimler, şirketin dünyadaki oyun tutkunlarına en kapsamlı ödeme hizmetlerini sunma ve oyun geliştiricileriyle bölgelerine kendi oyunlarını getirmek isteyen yayıncılara uçtan uca çözümler sağlama hedeflerinin bir parçası olarak açıklanıyor.

Okuyucu Yorumları