Update 1 ve Metro uygulamaları!

Windows 8.1 Update 1'de, Metro uygulamalarını görev çubuğuna işte böyle sabitleyeceğiz!

Update 1'de Metro devrimi!

Windows 8.1'de metro uygulamalarını görev çubuğuna sabitleyebilmek, Update 1'in en ilginç özelliklerinden.

Update 1'in RTM sürümünü deneyenler ise daha önce fark edilmemiş detaylara rastlıyorlar. Windows 8.1 Update 1, bildiğiniz gibi metro uygulamalarına ilk kez görev çubuğundan ulaşabilmenize izin verecek. Burada aslında iki yenilik var. Birincisi, Windows Store uygulamalarını isteğe bağlı olarak görev çubuğunda gösterebilecek olmanız. İkincisi ise metro uygulamalarını görev çubuğuna sabitlemek. Bu ikinci işlev, birincisini kapatsanız dahi çalışıyor.

Update 1 ve Metro uygulamaları!

Sabitlediğiniz metro uygulamaları, aynı masaüstü uygulamaları gibi fareyle üzerine gittiğinizde bir önizleme penceresi gösteriyorlar. Yani görev çubuğundaki bir metro uygulamasına tıklamadan önce onu önizlemeniz mümkün.

Daha fazla detay, haberimizin ikinci sayfasında...

Peki çoklu pencere destekli uygulamalar?

Peki çoklu pencere destekli uygulamalar?

Ancak birkaç detay daha var. Örneğin çoklu pencere destekli bir metro uygulaması kullanıyorsanız (Posta uygulaması gibi), önizleme aynı çok pencereli/çok sekmeli masaüstü uygulamaları gibi çalışıyor. Yani her pencerenin ayrı bir önizlemesini görüyorsunuz.

Update 1 ve Metro uygulamaları!

Bir başka detay ise metro uygulamalarının "gömülü etkin araç çubuklarını" desteklemesi. Örneğin Xbox Music uygulaması, aynı Windows Media Player gibi önizleme kutucuğundan kontrol edilebiliyor.

Bu yenilikler, çoğunlukla masaüstünü kullanmaya devam edecek olan Windows 8.1 kullanıcıları için hoş geliştirmeler.

Okuyucu Yorumları