Üreticiler neden Windows Phone 8'den kaçıyor?

Neden Nokia dışındaki devler Windows Phone 8'i pek tercih etmiyor? İşte en büyük sorun...

Neden sadece Nokia?

Şu an cep telefonu pazarına baktığımızda Nokia'nın Windows Phone 8'le birlikte rakiplerinden ayrıldığını ve neredeyse eski güzel günlerine dönüş sinyali verdiğini görüyoruz. Peki, Symbian'dan sonra Windows Phone 8 ile iyi bir çıkış yakalayan Nokia dışında, neden herkes bu işletim sistemine temkinli yaklaşıyor?

Bildiğiniz gibi Nokia dışında Samsung, HTC ve Huawei'in de Windows Phone 8'li telefonları bulunuyor, ancak yeni modelleri bir türlü gelmiyor. Bu üreticiler dışında Asus, Acer ve ZTE gibi markalar da bir süredir Windows Phone 8 pazarına girmeyi bekliyorlar, ancak Nokia dışında başka kimseden faal bir hareket yok. Bunun sebebi, piyasa uzmanlarına göre Microsoft'un lisans politikasından başka bir şey değil. Windows Phone 8 lisans bedeli olarak üreticilerden yüklü bir miktar talep eden Microsoft, bu nedenle markaların Android işletim sistemine yönelmesine sebep oluyor. Ancak Symbian'dan sonra adeta gözünü karartan Nokia, lisans bedeli yüklü de olsa, Microsoft'la yaptığı ortaklığın getirilerinden de yararlanarak Windows Phone 8'i tercih ediyor ve bunun kazancını da görüyor. Nokia, dışında diğer üreticilerin Android platformuna kayması Nokia'yı Windows Phone 8 platformunda yalnızlaştırıyor ve Nokia, ismini Windows Phone 8'le bütünleştirmeye devam ediyor.

Eğer Microsoft lisans şartlarını hafifletirse, birçok dev üreticinin de Windows Phone 8'li modelleri piyasaya süreceği kesin. Ama Nokia'nın bu durumdan rahatsız olabileceği de gelen duyumlar arasında...

Okuyucu Yorumları