Üretiminin %30'unu Türkiye'de yapacak

Bu popüler yerli tablet markası, 2012 yılından itibaren işlerinin bir bölümünü Türkiye'ye taşıyacak!

Tabletlerini burada üretecek

2010 yılının son çeyreğinde tablet bilgisayar piyasasına adım atan yerli tablet bilgisayar markası Mobee, 2012 son çeyreğinden itibaren, kendi markasını taşıyan tabletlerin %30'unu Türk malı haline getireceğini duyurdu. Mobee Yönetim Kurulu Başkanı Serra Güney, konu ile ilgili yaptığı açıklamada: "Mobee ürünlerini mümkün olduğu kadar Türk üretimine geçirmeyi hedefliyoruz. Mevcut sistemimizde çoğu ürünümüzün, elektronik aksamlarını Uzak Doğu'dan ithal ederek, montaj ve paketlemeyi İstanbul Kağıthane'deki üretim yerimizde gerçekleştiriyoruz. Yeni yapılanmamızda; ARGE Departmanımız tarafından geliştirilen yeni ürün tasarımının montajı tümüyle Türkiye'de gerçekleştirilecektir. ARGE ekibimizin tasarladığı, plastik kapakları Türkiye'de üretilecek olan ürünlerin montajı, paketlemesi ve kullanım kılavuzları yine ülkemizde hazırlanacaktır. Genç, dinamik ekibimiz yenilikçi teknolojilerin yanı sıra özellikle tasarım üzerine yoğunlaştı." diyor.

Mobee'nin üretimi Türkiye'de gerçekleştirilecek ilk ürünü: Mobee Nett 7" S900. Bu modelin eski sürümü S800 geçtiğimiz yıl 21.000 adet satış rakamı yakalamıştı.

Genç, profesyonel ve öğrenci kullanıcı profilini hedefleyen ürünün teknik özellikleri ise şu şekilde:

VIA 1.5 GHz Dual Core Cortex A9 işlemci

7" çoklu dokunmatik kapasitif ekran

1 GB RAM, 8 GB Nand disk

Google Ice Cream Sandwich Android 4.0 işletim sistemi

Güney sözlerine şöyle devam etti: "Üretimin bir kısmının Türkiye'de gerçekleştirilmesiyle birlikte önümüzdeki dönemde özellikle tasarım ve ürün geliştirme aşamasında ARGE ekibimizin büyümesini hedefliyoruz. Yeni yapılanmamızın istihdamda %30 artış sağlayacağını öngörüyoruz."

Okuyucu Yorumları