Ürpertici 'Testere' filmi fikri duş alırken ortaya çıkmış

Testere serisini muhtemelen izlemiş ya da en azından duymuşsunuzdur. Özellikle serinin ilk filmi izleyenler için oldukça sarsıcı olmuştu. Filmin yönetmeni Testere filmi fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı...

Ürpertici 'Testere' filmi fikri duş alırken ortaya çıkmış

Testere serisi kurbanlarına seçenekler sunarak çeşitli planlar ve tuzaklarla eziyet eden seri katil Jigsaw John Kramer'i konu ediniyor. Bu popüler korku filmi serisi James Wan ve filmi birlikte yarattığı Leigh Whannell'e önemli bir kariyer yolculuğu açtı.

Testere serisi dünya çapında önemli gişe başarıları elde etti. Sadece 1,2 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen ilk Testere, 100 milyon doların üzerinde hasılat elde etti... İlk film ve alışılmadık konusu oldukça sarsıcıydı. James Wan, Hollywood Reporter'a Testere fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Wan, fikri duş alırken bulmuş. Wan şöyle söylüyor:

"90'ların sonlarına doğru Leigh [Whannell] ve ben o dönem tüm bağımsız filmlerin arasından sıyrılmak istiyorduk. Bu yüzden tüm bir yılı hikaye fikirleri üzerinde düşünerek geçirdik. Bir gün duştayken şöyle düşündüm: 'Tuvaleti çok pis olan bir banyoda mahsur kalmış iki insanın olduğu bir filme ne dersiniz? Oraya nasıl girdiklerine dair hiçbir fikirleri yok ve odanın karşı taraflarına zincirlenmişler. Yani sadece kabaca kurguyu biliyordum ve sonra hikayenin onları bu duruma sokan Jigsaw ile nasıl bitmesini istediğimi biliyordum. Leigh'e gerçekten basit bir kurgu ve final sundum ve o da 'Vay canına. Bir düşüneyim' dedi. Sonra gitti ve bana Testere ile geri döndü.