USB 3.0 geldi çattı!

10 kata kadar daha hızlı bu standardı destekleyen ürünlere merhaba! İşte 2010'un getirdikleri...

USB 3.0 geldi çattı!

USB ilk çıktığında bu standardı kullanan cihaz yoktu. Zaman içerisinde yaygınlaştı ve gerçekten de evrensel bir standart halini almayı başardı.

USB 3.0, SuperSpeed adını hak edecek kadar hızlı; USB 2.0'ın 10 katı kadar! Bu hızı değerlendiren cihazlar oldukça hızlı bir şekilde yayılıyor. Henüz kullanıcıların büyük çoğunluğu bu bağlantıyı kullanan anakartlara sahip olmasa da, Consumer Electronic Show 2010'da hızla yaygınlaşacağı görülüyor.

Seagate'in BlackArmor PS110 USB 3.0 taşınabilir harici sabit disk kit'i 500GB 7200RPM 2.5 inç sabit disk, USB kablosu ve adaptörden oluşuyor ve USB 2.0'ın 3 katı hız sunuyor. USB 3.0'ın teorik performansından sonuna kadar yararlanılmıyor ama bu ölçüm gerçek test sonuçlarına dayanıyor. USB üzerinden 3 kat hız ile dosya alıp atabilmek oldukça büyük bir gelişme. USB 2.0 ile de uyumlu olan bu kitin yurtdışı satış fiyatı 179.99 Dolar.

USB 3.0 ürünler

USB 3.0 ürünler
Yeni standart çok hızlı

Artan medya depolama ihtiyaçlarını karşılayan sabit disklerin ötesinde 17 farklı SuperSpeed USB ürün, sertifika almaya hak kazandı. İlerleyen aylarda bu sayının katlanması bekleniyor. USB 1.1'in yerini USB 2.0'ın alması gibi, USB 2.0'ın yerini USB 3.0 alacak; uyumluluğu koruyarak.

Yeni anakartlar, dizüstü bilgisayarlar, tüketici elektroniği ürünleri yolda. ASMedia Technology, ASUS, Fujitsu, Giga-Byte Technology, HP, I/O Interconnect, LucidPort Technology, RATOC Systems, SIIG, Symwave ve Western Digital gibi firmalar USB 3.0 ürünleri birbiri ardına hazırlıyor.

USB 3.0 destekli ürünler aynı zamanda USB 2.0 da destekliyor. Elbette USB 2.0 üzerinden USB 3.0 hızı sunamıyorlar, ama uyumluluk sağlanıyor. Intel, HP, Microsoft, NEC, ST-Ericsson ve Texas Instruments'tan oluşan bir grup tarafından tasarlanan bu standart, büyük destek görüyor.

Okuyucu Yorumları