USB cihaz kullanmak için 10 neden

USB bağlantısı denildiği zaman aklınıza ne geliyor? İşte USB portunu kullanan çılgın cihazlar.

Çılgın Donanımlar

USB bağlantısı denildiği zaman aklınıza ne geliyor? Her zaman gördüğünüz ve artık sıkıntı veren çevrebirimler mi? O zaman bir kez daha düşünün. Bu yazıda incelediğimiz ürünleri görünce fikriniz değişebilir.

Keşiflerin en büyük nedenleri ihtiyaçlar ve gereksinimler olarak bilinir. Ama durum tam olarak öyle değil. Bazı ürünlerin keşfi, ne ihtiyaçtan ne de zorunluluklardan ortaya çıkar. Bazen can sıkıntısı, bazen de ilginç fikirlerle atılan adımlar, ortaya çılgınca keşifler çıkartabiliyor. Bu keşifler ve cihazlar arasında USB ürünler de yerini almakta gecikmedi. Yazımızda anlatacağımız USB portunu kullanan çılgın cihazlar, her ne kadar çılgınca fikirlerden ortaya çıkmış olsa bile yine de öngörülü olmayın. Belki bu cihazlardan biri tam sizin aradığınız üründür.

USB kahve fincanı ısıtıcısı

USB kahve fincanı ısıtıcısı

USB kahve fincanı ısıtıcısı

Sıcacık kahvenizi alıp masanızın başına geçtiğinizde bilgisayara dalıp işlerin arasında kaybolurken kahvenizi unutursunuz ve bir fincan kahve aldığınızı hatırladığınızda ise iş işten çoktan geçmiş ve kahveniz çoktan soğumuştur bile. Dert etmeyin! Çılgın mucitler, bilgisayar kullanıcılarının bu derdini USB yuvasını kullanarak çözdüler bile. USB kahve fincanı ısıtıcısını kullanarak kahvenizin sıcaklığını muhafaza edebilirsiniz.

Bu ürün bilgisayarınızın USB yuvasına bağlanarak 5 Volt'luk güç alıyor. Cihazı çalıştırır çalıştırmaz görevini yapmaya başlıyor. Bu arada, USB kahve fincanı ısıtıcısından yüksek miktarda ısı beklemeyin. Kahvenizi fokur fokur kaynatacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Onun görevi sadece kahvenizi sıcak tutmak. Bu değer ise 45-50 derece arasında.

USB lamba

USB lamba

USB lamba

Yaratıcı zekâlar dur durak bilmiyor ve faydalı ürünler için çalışıyor. İşte o ürünlerden biri de USB lamba. Bu ürünü de nerede kullanırım diye düşünmeyin. Mutlaka sizin de ihtiyacınız olmuştur. Gecenin bir vakti ampulleri yakarak aynı odada olan diğer insanları rahatsız etmek istemezsiniz herhalde. Ya da bir dizüstü bilgisayarınız olduğunu düşünün. Öyle bir yerdesiniz ki, ışık yok ve bilgisayarınızın ışığı sizin için yetersiz. Tam o anda bu çılgın cihazı kullanarak en pratik çözümü uygulayabilirsiniz.

Bilgisayarınızın USB yuvasına takılan bu lamba ile yeterli miktarda ışık elde edebilirsiniz. Mesela bilgisayarınızı 10 parmak kullanamıyorsanız karanlıkta yazı yazma işlemi sizin için kâbus olacaktır. Bu lambayı klavyeye tutarak daha hızlı ve doğru yazabilirsiniz. Bir gece yarısı ders çalışacaksanız bu lamba ile notlarınızı rahatlıkla okuyabilirsiniz. Yönünü kolayca çevireceğiniz bu lamba, sizi kablolardan da kurtarmış olacaktır. Hatta isteyenler, gece lambası olarak odalarına bile yerleştirebilirler. Pile gerek olmadan çalışan bu lambanın ömrü ise gerçekten çok iyi. Tam 100 bin saat boyunca size ışık saçabiliyor.

USB fan

USB fan

USB Fan

Kışın en soğuk günlerinde belki de isteyeceğiniz son ürün bu. Çılgın cihaz, USB yuvasına yerleştiğinde başarılı bir fan oluyor. Bulunduğunuz ortam hem havasız hem de sıcak ise bu cihazı yanınızdan ayırmayacaksınız. Dizüstü veya masaüstü bilgisayarlar için rahatlıkla kullanılabilen USB fan, bilgisayarınızdan 5 Volt elektrik alıyor. Yumuşak naylon yapıya sahip olan ürün, esnek olduğundan dolayı istediğini yere bükebilirsiniz. Film izlerken, çalışırken serinlik istiyorsanız sadece USB yuvasına takmanız yeterli. Ayrıca gürültüsüz çalıştığı için de çevrenizdekileri sesten ve hava akımından rahatsız etmediği için diğer fanlara oranla göre daha da avantajlı.

USB masaj cihazı

USB masaj cihazı

USB masaj cihazı

Bilgisayarınızın karşısında saatler geçirdiğinizi biliyoruz. Bu uzun zaman süresince hareketsiz kalmak hem sağlığınız hem de zihniniz için zararlı olabilir.O zaman işi hem eğlenceli hem de daha sağlıklı hale getirelim. Şimdi tanıtacağımız ürün ise USB masaj cihazı. Bu çılgın cihaz da daha önce tanıttığımız ürünler gibi USB yuvası ile çalışıyor ve toplam 5 Volt güç harcıyor. Cihaz içerisinde bulunan motorun dönüş hızı 3.600 rpm. Kablonun uzunluğu ise 1,8 metre. Tüm bu teknik veriler, masaj için gerekli şartları yerine getirmek için müsait. Herhangi bir bataryaya gerek duymadan çalışan bu rahatlatıcı aleti, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için kolaylıkla kullanabilirsiniz. Kan dolaşımınız için faydalı olan bu ürün, aynı zamanda stres atmak için de birebir.

USB ördek ve USB noel ağacı

USB ördek ve USB noel ağacı

USB ördek

Şu ana kadar bahsettiğimiz ürünler genelde eğlence amaçlı olarak da kullanılabiliyordu. Ama USB ördek de eğlenceye devam ettiğimiz anlamına geliyor ama bu sefer, eğlenceye işlev de ekleniyor. Çünkü bu ürün aynı zamanda dosya taşıyıcısı. Üstelik USB 2.0 ile yüksek hızda dosya aktarımına da olanak sağlıyor. Ama ne olursa olsun sonuçta o, sevimli bir ördek. Kuyruktan gagasına kadar olan uzunluğu 3,7 cm. Yumuşak plastikten yapılan ördeğin lambasının yanması, flash belleğin de o anda çalıştığı anlamına geliyor. Sevimli ördeği kullanarak önemli belgelerinizi, resimlerinizi ve şarkılarınızı saklayabilirsiniz. Satın almak isterseniz pembe, sarı, turuncu ve mavi ördekler arasında seçim yapabiliyorsunuz.

USB noel ağacı

Yılbaşına sayılı günler kala orman katliamı yapmak istemiyorsanız ve bu özel günü herkesten farklı kutlamak istiyorsanız, bu çılgın cihazı kullanmalısınız. USB noel ağacından bahsediyoruz. 11,5 cm uzunluğundaki bu ağacı USB yuvasına taktığınız zaman led'ler yardımıyla farklı renkte ışık saçabiliyor. Renklerin değişimi ise sizi hayran bırakabilir. Birkaç saniye sonra rengin yavaş yavaş değiştiğini göreceksiniz. Bu ağacı masanızın üstünde ya da uygunsa, monitörün üstünde muhafaza edebilirsiniz. Plasitkten yapılan ağacın mukavemet sağladığı için telaşlanmanıza da gerek kalmıyor.

USB diş fırçası

USB diş fırçası

USB diş fırçası

Kim kullanır ki demeyin? Bilgisayarının başından ayrılmak istemeyenlerin sayısı giderek artıyor. Bu listede en fazla yer alan grup ise oyun severler. Hem bilgisayarın başından ayrılmak istemeyen, hem de sağlığını düşünenler her ne kadar tezat oluştursa da bu ürün onlar için. Birçok insan için şaka gibi gelebilir ama USB diş fırçası, gerçeğin ta kendisi. USB 2.0 desteği ile güçlü bir şekilde çalışabiliyor ve bataryaya da ihtiyaç duymuyor.

USB masaüstü akvaryumu

USB masaüstü akvaryumu

USB masaüstü akvaryumu

USB minik masaüstü akvaryumu 2 tropik balığa ev sahipliği yapıyor. Bu balıklar her ne kadar yaşamasalar da, hareketleri ile canlı bir balığı başarılı bir şekilde taklit edebiliyor. Akvaryumda bulunan küçük motor sayesinde balıklar nazikçe hareket ediyor. Mavi ışık, geceleri lamba niyetine kullanıldığında ortaya gerçekten de güzel görüntüler çıkıyor. Hem motorun hem de lambanın ışığı için ek bir bataryaya ihtiyaç duyulmuyor. Cihaz, tüm gücünü tanıttığımız diğer ürünler gibi USB yuvasından alıyor. Paket içerisinde bir su tankı, 2 balık ve USB kablo geliyor. Yapmanız gerekenler çok kolay; suyu doldurun ve USB kabloyu bilgisayarınıza takın ve keyfini çıkarın.

USB elektrikli süpürge

USB elektrikli süpürge

USB elektrikli süpürge

Zamanın ötesinde yaşayan mucitlerin en son ürünlerinden biri de USB yuvasına takılabilen elektrikli süpürge. Bu ürün, masaüstlerini, klavyelerini ve bilgisayarını temiz tutmak isteyen hijyen düşkünleri için yapılmış. Kullanıldığı yere göre farklı uçlar takabiliyorsunuz. Süpürgenin hemen altında bulunan ışık, cihazın çalışıp çalışmadığını gösteriyor. Dilerseniz daha güçlü moda geçerek temizleme yeteneğini arttırabilirsiniz.

USB parmak izi okuyucusu

USB parmak izi okuyucusu

USB parmak izi okuyucusu

Güvenlik konusunda kaygılanıyor musunuz? Yoksa, bazı kişilerin bilgisayarınıza erişim sağladığını mı düşünüyorsunuz? O zaman Identix BioTouch tarafından piyasaya sürülen USB parmak okuyucusunu kullanmalısınız. Bilgisayarınıza takıp anında çalıştırabileceğiniz bu ürün ile kendi bilgisayarınıza ve ağa giriş için parmak izini gerekli kılabilirsiniz.

Ürün, sadece güvenliği sağlamıyor. Aynı zamanda unutulan ya da kırılması kolay olan parolaların da önüne geçiyor. Ürün ile gelen yazılımı da kullanmanız gerekiyor. BioLogon adlı yazılım ve USB parmak izi okuyucusu bütünleştiğinde mükemmel bir güvenlik kalkanı oluşuyor.

Okuyucu Yorumları