USB kablosu olmaya hazırlanın

Belki de son dönemin en ilginç teknolojisi olan "Connected Me", sizi USB kablosuna dönüştürüyor!

USB kablosu olmaya hazırlanın

Ericsson CEO'su Hans Vestberg, Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda şirketin insan vücudunu cihazlar arasında bir köprü haline getiren "Connected Me" konseptini gösterdiğinde zayıf bir alkışla karşılanmıştı. Bunun nedenlerinden biri, seyircilerin Vestberg'in ne yapmaya çalıştığını anlamamış olmasıydı.

Vestberg, tek elinde bir cep telefonunu ve diğer eliyle bir ses sistemini tutuyordu. Veri sinyalleri vücut yoluyla telefondan bir hoparlör sistemine iletiliyordu ve Vestberg'in vücudu, bir USB kablosu veya Bluetooth bağlantının yerini alıyordu.

Şirket, Mobil Dünya Kongresi'ndeki dev alanında yine kablosuz teknolojisini gösterdi, ancak teknoloji yine pek fark edilmedi. Ancak Sony'nin, oldukça geniş bir kullanım alanı olan projeyi bırakmaya niyeti yok. Ericson Pazarlama Müdürü Arun Bhikshesvaran, Connected Me'nin önümüzdeki sene ticari hale gelmesinden ümitli.

Bir Ericsson yetkilisi, teknolojinin vücuttan aktardığı elektriğin, insan vücudunda doğal olarak varolan elektrikten daha az olduğunu söylüyor. Sony, Connected Me'yi farklı alanlarda kullanmak istiyor. Bunlar arasında teknolojinin yeni bir biyometrik iz olarak kullanılması da var; zira her insan gövdesi, farklı bir enerji imzası içeriyor. Ancak bu teknolojinin üzerinde çalışılması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları