Üst Düzey Yönetici, Binlerce iPhone'u Çaldı!

Apple cihazlarını üreten fabrikada, tam 5.700 adet iPhone'un çalındığı, büyük bir hırsızlık şoku yaşanıyor!

5.700 iPhone'u çalan yönetici!

Apple cihazlarının üretildiği bir fabrikanın eski üst düzey yöneticilerinden biri, binlerce iPhone modelini çalarak cihazları satmakla suçlanıyor. Soyadının Tsai olduğu belirtilen bu yönetici iddialara göre Apple'ın tedarikçilerinden Foxconn fabrikasından tam 5.700 iPhone ünitesi çalarak bunları satışa çıkarmış.

Foxconn'un Apple'ın yanında Sony ve HP gibi firmalar için de elektronik cihaz üretimi sağlayan en önemli üretim tedarikçilerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yandan firmanın fabrikaları da işçilere yönelik adil olmayan muamele ve kötü fabrika koşulları nedeniyle geçmişte birçok olumsuz eleştirinin odak noktası oldu. Söz konusu fabrikalarda ayrıca intihar vakalarını engellemek için bina kenarlarına fileler konulması da çok konuşulmuştu.

Bu ilginç hırsızlık suçlamasıyla yüzleşen Apple'ın eski fabrika yöneticisine de 2013 ve 2014 yılları arasında 1.56 milyon değerindeki iPhone 5 ve iPhone 5s ünitelerini çaldığı gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası talep ediliyor.

Agence France-Presse'de yer alan rapora göre Tsai'nin Foxconn'un Çin'in Shenzen şehrindeki Foxconn fabrikasında test departmanında yönetici olarak çalıştığı belirtiliyor.

Apple'ın bu doğrultuda Foxconn'un eylemlerinden doğrudan sorumlu olmadığı bir gerçek, fakat Cupertinolu firma bu yeni skandalın ardından Foxconn'dan uzaklaşmayı daha ciddi ele alabilir. Zira daha önce ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, Apple'ı uzak doğudaki fabrikaları bırakıp ABD'de üretime geçmeye çağırmıştı.

Okuyucu Yorumları