Uyarı panolarını hiç böyle görmediniz!

Arabanızla otoyolda ilerlerlerken karşınıza böyle bir uyarı panosu çıksaydı, siz ne hissederdiniz?

Bu uyarılar, biraz farklı!

Utah Ulaştırma Bakanlığı, sürüş sırasında yol güvenliği ve cep telefonu kullanımı hakkında insanları uyarmanın eğlenceli bir yolunu bulmuş gibi görünüyor: Karayolu boyunca elektronik panolarda imalı kelime oyunları yayınlamak.

NBC News'in haberine göre program, Ulaştırma Bakanlığı'nın sürücüleri bilinçlendirmeyi amaçlayan "Message Monday" kampanyasının bir parçası olarak yürütülecek. Buna bağlı olarak elektronik panolarda görüntülenmek üzere "Uygulamalarınızı kafanızdan çıkarın" gibi sloganlar tasarlandı.

Utah Ulaştırma Bakanlığı sözcüsü John Gleason, yerel radyo istasyonu KSL'e verdiği demeçte, bu yaklaşımın eğlenceli görünebildiğini ancak bunun çok ciddi bir konu olduğunun altını çizerek, çok sayıda insanın bu tehlikeli davranış sonucu yollarda hayatını kaybettiğini söyledi.

Diğer eğlenceli mesajların bazıları da şu şekilde:

- Direksiyon simidi: Eller serbest cihazı değil.
- Kaderini kontrol ediyorsun, mesajlaşma bekleyebilir.
- Emniyet kemeri sana çok yakışmış.
- Sinyali çevirin: orjinal anlık ileti.
- Bu bir yarış değil. Biraz mesafe bırakın.

Birçok vatandaş yeni uygulamayı sosyal medya üzerinden överken, bazı sürücülerin uygun bulmaması endişe verici olarak nitelendiriliyor. KSL tarafından düzenlenen ankete katılan sürücülerin yüzde 8'i mesajları rahatsız edici bulduğunu ifade etmiş durumda.

Okuyucu Yorumları