Uygulama geri ödeme şartları gözden geçiyor

Mobil uygulamalar için geri ödeme şartları, bu ülkenin zorlamasıyla lehimize dönebilir!

Oyunun kuralı değişebilir!

Güney Kore Ticaret Bakanlığı, Google ve Apple'a sert çıkarak, Android ve iOS sistemindeki mobil uygulamalarda geri ödeme şartlarının iyileştirilmesi için ültimatom verdi.

Kullanıcıların uygulamaları satın almalarından sonra uygulamanın işine yaramadığını görmesi veya deneme sürümünün zamanının bitiminde otomatik olarak kullanıcının kredi kartından ücret çekilmesi gibi hallerde kullanıcılar ücretlerini geri istiyorlar ancak Google ve Apple bu geri ödemeleri yorucu işlemlerle zorlaştırarak kullanıcıları bezdirme yoluna gidebiliyor.

Ayrıca küçük çocukların oyun içi satın almaları abartarak aileleri zor duruma düşürdüğü de olabiliyor. Güney Kore, iki şirketin Güney Kore içindeki faaliyetlerini bu sorunların giderilmesi şartına bağladı. Apple ise söz konusu geliştirmelerin sadece Güney Kore ile sınırlı kalmayacağını, tüm dünyada uygulanabileceğinin altını çizdi. Google da yeni şartları geliştiricilere deklare etmek için biraz zamana ihtiyaç duyuyor. Bu yeni şartlar Güney Kore'de kullanıma girdikten sonra diğer ülkelerin de benzer iyileştirmeler talep etmesi bekleniyor. Dolayısıyla, kısa süre sonra mobil uygulamaların geri ödeme şartlarının dünya çapında iyileşeceğini tahmin etmek zor değil.

Okuyucu Yorumları