Uygulama grafik tasarım yarışması başlıyor!

Uygulama tasarımında iddialıysanız, 1.000 dolar ödüllü bu dev yarışmaya mutlaka göz atmalısınız

Tasarım yarışması başlıyor!

Akıllı telefonlar hızla yaygınlaşır ve kullanım alanları her gün biraz daha genişlerken, uygulamaların ve kullanım kolaylığı sağlayan arayüzlerin tasarımının önemi de artıyor. Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Karel bir ilke daha imza attı. Bir Türk şirketi tarafından ilk kez düzenlenen "Uluslararası Karel Mobil Uygulama Grafik Tasarım Yarışması" 16 Eylül'de start alıyor.

Tüm genç tasarımcılara açık

Yarışma, tasarımla ilgilenen ve bu alanda çalışmalar yapan herkese açık olup, katılımcılarda tasarımla ilgili bir yüksek öğrenim bölümü bitirmiş olma şartı aranmıyor. Yarışmaya katılabilmek için "Karel Mobil" Android uygulaması üzerinde çalışan bir arayüz tasarlamak yeterli olacak.

Başvurular 21 Eylül'de sona eriyor

Katılmak isteyenler başvurularını 16 – 21 Eylül 2013 tarihleri arasında yapabilecekler. Gönderilen çalışmaları alanında uzman tasarımcılar ile Karel mühendisleri ve yöneticilerinden oluşan bir jüri değerlendirecek.

Nasıl başvurulacak?

Başvurular 99designs.com adlı yarışma sitesindeki link üzerinden yapılacak. Linke tıklanarak siteye üye olunması ve yapılan tasarımın JPG formatında yüklenmesi yeterli. Yarışmanın sonucu 2 Ekim 2013'de açıklanacak. Birinci seçilecek tasarımın sahibi 1.000 ABD Doları ödül kazanacak.

"Gençlerin ilgisini mobil uygulamalarda grafik tasarımına çekmek istiyoruz"

Düzenlenen uluslararası yarışmayı değerlendiren Karel, şunları söyledi:

"Günümüzde akıllı telefonlar kişisel bilgisayara dönüşüyor. Birçok yazılım ve web uygulamasının artık akıllı telefon versiyonları da yapılıyor. Bu sayede kullanım kolaylaşıp, mobil ortamda kullanım yaygınlaşıyor. Son dönemde dijital pazarlamanın önemini kavrayan markalar daha yaratıcı, etkili uygulamalar gerçekleştirmek ve sektörü teşvik edip desteklemek üzere çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlemeye başladı. Biz Karel olarak farklı bir yaklaşım benimsedik. Mobil uygulamaların başarısında kritik faktörlerden birinin tasarım olduğu gerçeğinden yola çıkarak "sadece tasarım" odaklı bir yarışma düzenledik. Bu kapsamda, bir Türk firmasının düzenlediği ilk uluslararası yarışma olma özelliğine sahip. Amacımız genç tasarımcıların dikkatini bu alana çekmektir."

Daha fazla bilgi ve tasarım brifi için: http://www.karel.com.tr/blog/grafik-tasarim-yarismasi-karel-mobil

Okuyucu Yorumları