Uygulamalar her şeyin farkında olacak!

Android platformundaki yeni API, telefonların artık daha fazla şeyin farkında olmasını sağlıyor!

Uygulamalar "canlanıyor"!

Google'ın I/O basın konferansı sona ermiş olsa da teknoloji devinden Android geliştiricileri için birçok yeni haber gelmeye devam ediyor. Firmanın mobil platformu, Google'ın Awareness (Farkındalık) API'nın izinleriyle oynamak için yeni bir oyuncağa sahip oluyor. Söz konusu API uygulamalara telefonunuzun etrafında olan şeylere dair temel bir algı sağlayan bir yapı.

Zaman, mekan, kullanıcı aktivitesi, kulaklıkların konumu ya da hava durumu gibi faktörleri algılayabilen bu arayüz sayesinde, uygulamalar kullanıcının belirli bir anda ne yapmaya çalıştığına dair bir fikir sahibi oluyor.

Örneğin Spotify gibi bir müzik oynatma uygulaması kullanıcı; kulaklıkları takılı halde koştuğunda bunu fark edebiliyor ve böylece yüksek tempolu müzikler önerebiliyor.

Uygulamaların dış uyarılara karşılık verebiliyor olmaları harika potansiyelleri beraberinde getirse de, bu durum aynı zamanda geliştiricilere yeni sorumluluklar da getiriyor. Zira bu durumda kullanıcıların uygulamaların bu "farkındalıklarına" her şeyi bilmeleri ve bunu tamamen kontrol edebilmeleri gerekecek.

Okuyucu Yorumları