Uygulamalara 64-bit Desteğini Zorunlu Olacak

Android de tüm uygulamaların 64-bit desteklemesini zorunlu hale getiriyor. Ama bunun için biraz daha zaman var!

Android'e 64-bit zorunluluğu

Android, 2015'te Lollipop'un gelmesinden beri 64-bit uygulamaları destekliyor, ancak uygulamaların 64-bit olma zorunluluğu gibi bir kural yoktu. Şimdi yapılan açıklamaya göre Google 64-bit uygulamalar için geleceği planlamaya başladı bile. Ağustos 2019'da tüm uygulamaların 64-bit desteğine sahip olmaları gerekecek. Bu tarihten sonra uygulamalar 32-bit desteğine devam edebilecekler, ancak sadece geçmişe uyumlu uygulamalar yeni formata geçmek zorunda olacak.

Google, yakın gelecekte tüm Android cihazların sadece 64-bit kodu destekleyeceğini söyledi ve Ağustos 2018'de yeni uygulamaların Oreo programlama arayüzünü hedeflemek zorunda olacağını açıkladı. Oreo desteği zorunlu olmasa da, yeni işletim sisteminin özelliklerini yok saymak da mümkün olmayacak. Kasım ayında ise güncellenen uygulamalar bu yenilikleri uygulamak zorunda olacak. Google ayrıca her yıl gereksinimleri adım adım arttırarak pürüzsüz bir geçiş süreci oluşturmayı amaçlıyor.

2018'in başlarında yeni bir güvenlik güncellemesi geleceği söyleniyor, ancak geliştiricilerin bu sefer endişelenmesine gerek yok. Google'ın bu güncellemeyi yapmasındaki amaç, daha sonra gelecek olan Play Store yayınlama güvenliği güncellemelerini sağlamlaştırmak.

Aslında Google'ın hiç de sert ve erken bir geçiş yaptığını söyleyemeyiz. Apple, iOS için 64-bit desteğini Şubat 2015'te zorunlu hale getirmitşi, Eylül ayında ise iOS 11 için 32-bit desteği durdurulmuştu. Google'ın bu yenilikleri yavaş da olsa zorlaması, Android uygulamalarında genel bir kalite artışına sebep olacaktır. 64-bit sihirli şekilde daha iyi uygulamalar anlamına gelmese de, geliştiricilerin 32-bit'lik konfor alanından çıkması Android tecrübesini daha iyi hale getirecektir.

Okuyucu Yorumları