Uygun fiyatlı laptop satın alırken...

Çok para harcamadan iyi bir laptop almak istiyorsanız, bilmeniz gereken her şey burada!

Ucuz laptop alma rehberi!

Yeni bir laptop satın alacaksınız, ancak ona dökecek binlerce liranız yok. Peki bu durumda doğru laptop'u nasıl seçmelisiniz, iyi bir performans için nelere dikkat etmelisiniz? İşte bütçe dostu laptop seçerken aklınızda bulundurmanız gerekenler.

Paranızın karşılığını bulun

Bütçenizin kısıtlı olması, aynı zamanda seçebileceğiniz donanımların da kısıtlı olması, bazı bileşenlerden vazgeçmeniz demek. Örneğin ayrı bir grafik kartı, 4GB'tan fazla RAM, 32GB'ın üstünde SSD gibi ekstraları unutmanız gerekiyor.

Bu kısıtlamaları göz önünde bulundurduğunuzda yapabileceğiniz birkaç tercih kalıyor. AMD ve Intel işlemciler arasında seçim yapmak gibi. AMD işlemciler, genellikle çekirdek başında daha düşük performans sunarlar, ancak bu sayede dört çekirdekli bir AMD'ye sahip olabilirsiniz. Fotoğraf veya video düzenleme programları gibi çoklu çekirdekten faydalanan yazılımlar kullanıyorsanız, AMD'yi tercih edebilirsiniz.

Bunun yanında AMD, uygun fiyatlarda daha iyi bir grafik performansı sunabiliyor. Intel ise özellikle model kodu U veya Y biten "düşük voltajlı" yongalarda daha iyi pil ömrü sunuyor. Size tavsiyemiz, Intel Atom işlemcili bir laptop yerine Intel Core işlemcili bir laptop'u tercih etmeniz. Atom işlemciler, son zamanlarda güçlendirilmiş olsalar da, Intel Core kadar çabuk değiller ve Core için ödeyeceğiniz küçük farka değecektir.

Uygun fiyatlı notebook'ların çoğu, 4GB RAM ile geliyor. Bazıları 6GB RAM de sunabiliyor. Ancak sistem belleğine yüklenen bir program kullanmayacaksanız, ek 2GB'ın faydasını görmeyeceksinizdir. Chrome OS veya Linux kullanmayacaksanız, 2GB RAM'e sahip sistemleri tavsiye etmiyoruz.

Bağlantı konusunda USB 3.0 bağlantıları, 802.11ac WiFi ve DisplayPort (2560x1440'ı destekliyor), ideal olacaktır. Uygun fiyatlı bir laptop'ta hepsini aynı anda bulmanız zor, ancak bu özellikler kararınıza etki edebilir.

Fiyat ve özelliklere dikkat edin

Fiyat ve özelliklere dikkat edin

Fiyat ve özelliklere dikkat edin

İhtiyacınıza uygun özelliklere sahip bilgisayarı seçmenin yanında, doğru yerden, doğru fiyatta bir laptop almak da önemli. Bunun için benzer özelliklere sahip laptop'ların fiyatlarını internette araştırın. Alternatif olarak gazetelerdeki veya bölgenizdeki elektronik ürün reklamlarındaki fiyatlara göz atabilirsiniz. Kısıtlı süreyle sunulan fırsatlara bakmayı unutmayın. Zamanınız varsa çok acele etmeyin, farklı mağazalar, her hafta yeni fırsatlar sunabiliyorlar.

İkinci el ürünlere bakın

Kullanılmış bir laptop alarak önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz. Belki garantiniz olmayacak ve donanımlarınız, son model olmayacaklar, ancak ikinci el laptop'lar sizi normalde satın alamayacağınız işlevlere ulaştırabilir.

İkinci el laptop satın alırken bu konulara dikkat etmeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları