Uyku problemleri için çözüm kapısı açıldı...

İnsan beyninde keşfedilen yeni bir bölüm, insanlığın önemli bir sorunun çözmek adına dikkat çekici!

Bir gizem daha çözülüyor!

Araştırmacılar, non-REM döngüsü olarak adlandırılan hafif uykuyu sona erdiren ve uyanmayı sağlayan beyin bölümünü bulduklarını düşünüyor. University of Bern'den Profesör Antoine Adamantidis ve ekibi, hipotalamus ve talamus olarak adlandırılan iki beyin bölümü arasında sıkışmış bir sinirsel dolaşım bölgesi bulmuş durumdalar. Fareler üzerinde yapılan deneylerde bu bölgenin uyarılmasının hafif uykudan "seri uyanmalara" ve daha yoğun bir çabanın "uzun süreli uyanıklık haline" sebep olduğu söyleniyor.

Adamantidis'in söylediğine göre bu buluş sayesinde bitkisel hayata girenlerin veya çok az bilinçli durumda olan kişilerin bilinçlerine kavuşmaları için yeni teknikler geliştirilebilir. Ayrıca uyku bozukluklarına sahip olan kişilere yardımcı olmada veya en azından bu sorunun tam sebeplerine gerçek bir anlayış sunmakta faydalı olması söz konusu.

Elektrik uyarıları ve bunların uyku düzenini etkilemek için kullanılması yeni bir fikir değil. Ancak şimdiye kadar bu teknikler, beynin hangi bölgelerin ne işe yaradığı hakkında tam bir bilgiye sahip olunmadan uygulanmaktaydı. Bu yeni bilgi ile, daha uygun tekniklerin geliştirilmesi mümkün olacak. Adamantidis'in belirttiği üzere, bu bilgi pek çok yeni ihtimalin önünü açmış olsa da yeni tekniklerin ve stratejilerin geliştirilmesi uzun bir zaman alacaktır...

Okuyucu Yorumları