Uyurken boş durmayın!

Günün 24 saat olmasından memnun olmayan bilim adamları, bakın bu kez neyin peşinde...

Uyurken boş durmayın!

Özellikle bazı günlerde 24 saat bize yeterli gelmez. Her zaman yapmak istediğiniz daha çok şey ve kullanabilecek daha az zamanımız vardır. Bilim adamları henüz bir günü 25 saat yapamadılar ama en azından 24 saat içerisindeki öğrenme kısmını, günün daha atıl kabul edilen uyku evresine taşımayı başardılar!

Bilinç altı mesajları içeren kasetler aslında ilk olarak 1950'li yıllarda oldukça popüler olmuştu. Bu kasetler insanların uyurken yeni şeyler öğrenmesine yardımcı olacaklarını iddia ediyordu. California Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir çalışma ise bunun tam olarak doğru olmadığını ortaya koydu.

Yapılan araştırmada özellikle hafıza konusuna ağırlık verildi. İki grup deneğe de bazı resimler gösterildi ve aynı anda görüntü ile ilgili sesler dinletildi. Birinci grup uyurken bu resimler gösterildiği anda çıkartılan sesleri dinlediler. İkinci grup ise her zamanki alışkanlıkları ile uyudu. Ertesi gün uykusunda sesleri dinleyen grubun bir önceki gün gösterilen resimleri doğru şekilde hatırlama oranı ikinci gruba göre çok daha yüksek bir orana ulaştı.

Bilim adamları bu çalışma sonucunda uykuda yeni bir şeyler öğrenemediğimizi, fakat daha önceden öğrendiklerimizi pekiştirebildiğimizi ortaya koymuş oldular.

Okuyucu Yorumları