Uzay'dan düşen gizemli top!

Gökten dünyamıza düşen bu gizemli cismin ne olduğuna, ancak aylar sonra karar verebildiler!

Uzay'dan düşen gizemli top!

Uzay'dan Namibya'da bir otlağa düşen büyük metal top NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'nda şaşkınlık yarattı. Çevresi 1.1 metre, çapı 35 santimetre olan içi boş topun ülkenin başkentinden 750 km uzaklıktaki bir köyde bir çiftçi tarafından bulunduğu açıklandı.

Aslında Kasım ayında keşfedilen metal topu incelemek için alan Ulusal Adli Tıp Bilimleri Enstitüsü'nün direktörü Paul Ludik topun birbirine kaynaklı iki parçadan oluştuğunu belirtti. Ludik, topun insanlar tarafından tanınan bir metal alaşımdan yapılmış olduğunu açıklamalarına ekledi; açıklamayı yapmadan önce, cismi incelemek istediklerini söyledi...

Yerliler ise bu olaydan birkaç gün önce küçük çaplı bir patlama sesleri duyduklarını ileri sürdüler.

Geçtiğimiz 20 yıl içinde bu tarz topların Güney Afrika, Avusturalya ve Latin Amerika'ya da düştüğü biliniyor. Polis Müfettişi Vilho Hifinka'nın açıklamalarına göre bu topun patlayıcı bir özelliği yok ve bir tehlike oluşturmuyor.

Peki ama bu top gerçekte neyin nesi? Aylar sonra ortaya çıkan gerçek, haberimizin ikinci sayfasında...

Bu gizemli top, aslında bakın neymiş...

Bu gizemli top, aslında bakın neymiş...
UFO hayalleri yine başka bahara kaldı...

Uzmanlar, en sonunda, yaklaşık 35 santimlik çapı ve 6 kilogramı bulan ağırlığı ile internette büyük yankı uyandıran ve hakkında birçok spekülasyon yapılan cismin, insansız bir roketin yakıtında kullanılan 39 litrelik hidrazin tankı olduğunu açıkladılar.

Düştüğü noktada 30 santim derinliğinde ve 2 metre genişliğinde bir krater oluşturan metal topun, ilk düştüğü noktanın metrelerce uzağında bulunduğu açıklanmıştı.

Kimilerinin UFO'ların varlığına dair bir kanıt olduğunu söyledikleri metal top, ulusal güvenlik konusu olmuş, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'ndan yardım istenmişti.

Okuyucu Yorumları