Uzayda bir garip otel!

Olur ya bir gün uzaya giderseniz nerede kalacağım diye bir derdiniz olmayacak. Nasıl mı?

Uzayda kalacak yer derdi yok!

'Bu otelde ne 24 saat sıcak su, ne açık büfe, ne de 100'lerce uydu kanalını izleyebileceğiniz bir TV var. Ancak dileyen, uydunun kendisini izlemekte serbest!'

Gerçek olduğu takdirde, dünyanın -daha doğrusu uzayın ilk ticari oteli The Galactic Suite Space Resort'un 2012 yılında hizmete girmesi bekleniyor. Daha şimdiden 200 kişinin başvurduğu belirtilen otelde, 43 kişinin de rezervasyon işlemlerini tamamladığı bildiriliyor. Ancak rakamlar sizi yanıltmasın; bu otelde 3 günlük konaklama bedelinin bir kaç milyon dolar civarında olacağı tahmin edilmekte.

Uzayda 30.000 Km/s hızla gezineceği belirtilen Galactic Suite'de konuklar; güneşin doğuşunu günde 15 kez izleyebilecek, dünyanın çevresini 80 dakikada dolaşacak ve velkro kaplı kıyafetleri ile tavanlarda ve duvarlarda gezinebilecek. Oteldeki her bir oda (bölme), 4 ziyaretçi ve 2 eğitimli astronotu barındıracak şekilde tasarlanmış. Yetkililer, başlangıç aşamasında tek bir bölme tasarladıklarını; talebin artması halinde ilave yapmayı düşünebileceklerini açıklıyorlar.

'Nasıl ulaşılır: Dünyaya yalnızca 1,5 gün uzaklıktaki otelimize ulaşım, ücrete dahildir.'

Okuyucu Yorumları