Uzmanlar, Lumia 925 için ne dediler?

Nokia'nın yeni amiral gemisi Lumia 925, bakın işin uzmanları tarafından nasıl yorumlandı?

Lumia 925 için ne dediler?

Henüz birkaç gün önce tanıtılan Lumia 925, kullanıcılardan farklı tepkiler aldı: Kimileri telefonun kamera özelliklerini yüceltirken kimileri de daha ince olması dışında Lumia 920'den pek farklı olmadığını iddia etti. Öte yandan, Nokia'nın her hamlesini yakından izleyen sektör analistleri, yeni Lumia'yı övüyor.

IDC'nin araştırma direktörü olan analist John Delaney, Nokia'nın yeniden ümit vermeye başladığını düşünüyor. Delaney, firmanın görüntüleme alanındaki yaratıcı yaklaşımlarının ve pazarlama konusundaki atılımlarının geri dönüşü olacağından emin: "Bunlar rahatlıkla sınıflarındaki diğer telefonlarla kıyaslanabilecek, etkileyici telefonlar. İlginçtir ki reklam kampanyasında telefon düşük ışıkta çekim konusunda Apple'ın iPhone ve Samsung Galaxy S ile karşılaştırılıyor. Nokia geçmişte, bırakın eleştirmeyi, rakiplerinin adını dahi anmazdı. Ancak hem yazılım hem de donanım açısından aşırı güçlü bir seçenek ortaya koyunca savaşmayı tercih etti. Nokia kesinlikle çarpışmak için doğru alanı seçti."

Lumia 925 hakkındaki değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşan bir diğer analistse uSwitch için çalışan Ernest Doku: "Bu kesinlikle Nokia hayranlarının beklediği telefon. Bir anlamda Lumia 920 ile ilgili tüm eleştirilere yanıt niteliği taşıyan 925, çok daha hafif, akıllı ve alüminyum çerçevesi sayesinde daha sağlam. Mobil görüntüleme ve teknik uzmanlığın enfes bir güzellikle birleştirilmiş olması Fin üreticinin hala azimli olduğunu gösteriyor."

Lumia 925, bu analistlerin tahmin ettikleri kadar başarılı olacak mı, Nokia'nın kötü şansını tersine çevirecek mi, kısa süre içinde anlayacağız.

Okuyucu Yorumları