Uzmanlardan Nokia Lumia 920 yorumları

CHIP, CHIP Online, LEVEL ve Popular Science yöneticileri Nokia Lumia 920'yi enine boyuna inceledi.

Her yönüyle Nokia Lumia 920

Windows 8'li cep telefonları arenasının öncü markalarından Nokia'nın amiral gemisi Nokia Lumia 920'nin kullanıcılara sunduğu seçenekleri uzmanlarımız inceledi. Türkiye'nin en güvenilir teknoloji yayınları CHIP, CHIP Online, LEVEL ve Popular Science'ın yöneticileri Nokia Lumia 920 ile yaşadıkları deneyimleri sizlerle paylaşıyor.

Nokia Kablosuz şarj

Nokia Kablosuz şarj

Kablosuz şarj: Masaüstlerini rahatlatıyor.

Lumia 920 ile beraber gelen kablosuz şarj seçeneği özellikle cep telefonlarını yoğun olarak kullanan ve şarjının bitmesine tahammülü olmayan, aynı zamanda masaüstülerinde cep telefonu şarj kabloları, adaptörleri vs. uğraşmak istemeyen kullanıcıları hedefliyor. Kablosuz şarj iki farklı formatta geliyor. Özellikle evinde kullanmak isteyenler için gelen "Şarj Beşiği" son derece ilginç ve pratik bir ürün.

Kablosuz şarj desteğini CHIP Online yayın yönetmeni Cenk Tarhan yorumladı. Ayrıntılar videomuzda:

Nokia Bilen Göz Servisi

Nokia Bilen Göz Servisi

Çevrede ne var ne yok, ona sorun!

Nokia'nın sunduğu Bilen Göz servisi, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak çevrenizde ihtiyacınız olan tüm mekanların konumunu ve uzaklığını telefonun ekranında gerçek görüntü üzerinde göstererek buralara ulaşma konusunda işinizi çok kolaylaştırıyor. Ayrıca bu mekanlarla ilgili yorumlara ulaşabildiğiniz gibi telefon numarası bilgisini kullanarak gitmeden önce rezervasyon yaptırabilir ya da ihtiyacınız olan bilgileri alabilirsiniz.

Bilen göz servisini CHIP dergisi yayın yönetmeni Mahmut Karslıoğlu yorumladı. Ayrıntılar videomuzda:

Nokia Kişiler

Nokia Kişiler

Tüm tanıdıklarınız tek bir ekranda

Nokia'nın Kişiler servisi üye olduğunuz tüm sosyal ağlardaki tanıdıklarınız ile ilgili tüm bilgileri tek bir ekran altından size sunarak iletişimi çok kolaylaştırıyor. Bu servis ile her bir kişinin tüm bilgileri birleştirilip tek bir hesap altında toplandığı için ismine tıkladığınızda telefon ve sms'in dışında kişinin Facebook duvarına yazma, Tweet atma ya da Skype ile arama gibi tüm işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebiliyorsunuz.

Nokia'nın kişiler servisini CHIP dergisi yayın yönetmeni Mahmut Karslıoğlu yorumladı. Ayrıntılar videomuzda:

Nokia Müzik

Nokia Müzik

Nokia Müzik'le her yerde, her zaman eğlence!

Nokia'nın yeni şaheseri Lumia 920'deki Nokia Müzik servisi, binlerce şarkı ve albümü harika bir arayüzde sunuyor. Tür ve şarkıcılara göre arama yaparak yüzlerce kanal içinde gezerek müzik zevkinize en uygun şarkılara kolayca erişmek elinizde.

Nokia Müzik servisini PCNET dergisi yayın yönetmeni Erdal Kaplanseren yorumladı. Ayrıntılar videomuzda:

Nokia Harita

Nokia Harita

Nokia Harita'yla yolunuzu kolayca bulun

Cep telefonlarının en önemli kullanım alanlarından biri olan harita, Lumia 920'nin en güçlü olduğu uygulamalardan biri. Nokia Harita servisi ile yakın çevrenizdeki mekanlarla ilgili bilgi almak ve yorum yapmak gibi olanaklarınız da var. Nokia Harita'nın eşsiz navigasyon özellikleri sayesinde ayrı bir cihaza olan ihtiyacınız tamamen ortadan kalkacak.

Nokia Harita servisini PCNET dergisi yayın yönetmeni Erdal Kaplanseren yorumladı. Ayrıntılar videomuzda:

Nokia ile video kaydı

Nokia ile video kaydı

İmaj sabitleme ile sarsıntısız Videolar!
Lumia 920'nin sahip olduğu donanımsal imaj sabitleme özelliği sayesinde, video kaydı sırasında ortaya çıkan ve ciddi anlamda rahatsızlık veren sarsıntıların da önüne geçilmiş oluyor. Bu sayede loş ışıkta bile, adeta bir video kamera kullanıyormuşçasına, aydınlık ve sarsıntısız 1080p videolar çekebiliyoruz. Üstelik telefondaki kaliteli mikrofon ve otomatik ses düzeyi ayarlayıcısı, en gürültülü ortamlarda bile kaliteli bir ses kaydı sunuyor.

Nokia Müzik servisini Popular Science dergisi yayın yönetmeni Şahin Ekşioğlu yorumladı. Ayrıntılar videomuzda:

Nokia ile fotoğraf çekimi

Nokia ile fotoğraf çekimi

Mükemmele yakın Fotoğraf kalitesi

Nokia Lumia 920'nin fotoğraf kalitesi, kullanılan bileşenlerin yüksek kalitesi sayesinde mükemmele yakın. Carl Zeiss Tessar lens, Nokia'ya ait PureView teknolojisi ve tabii ki optik sabitleme özelliği sayesinde, Luma 920 ile bir cep telefonundan beklenmeyecek kalitede etkileyici fotoğraflar çekmek mümkün. Ayrıca Panorama, Cinegraph ve Akıllı çekim gibi sayısı sürekli artan yazılımsal özelliklerle telefona yeni fotoğraf çekim modları eklenmiş oluyor.

Nokia ile Fotoğraf çekimini Popular Science dergisi yayın yönetmeni Şahin Ekşioğlu yorumladı. Ayrıntılar videomuzda:

Oyunlarda yepyeni bir dünya!

Oyunlarda yepyeni bir dünya!

Xbox SmartGlass
Windows 8 işletim sistemine sahip Nokia Lumia 920'yi kullanarak Xbox'ınızı cep telefonunuz ile kontrol edebileceğiniz gibi, müzik ve videoları kolaylıkla telefonunuz ve Xbox üzerinden televizyonunuz arasında kolaylıkla paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca desteklenen oyunları konsolda oynarken oyun içi ek bilgilere telefon üzerinden ulaşıp oyun deneyiminizi zenginleştirebilirsiniz. Bu özellik Xbox üzerinde seyrettiğiniz video ve dinlediğiniz müziklerle ilgili bilgileri de aynı şekilde Nokia Lumia 920 üzerinden size sunuyor.

Xbox SmartGlass'ı LEVEL dergisi yazı işleri müdürü Şefik Akkoç yorumladı. Ayrıntılar videomuzda:

Okuyucu Yorumları