Uzun bekleyiş sona erecek mi?

Sony uzun zamandır merakla beklenen yeni konsolu PS4 için bambaşka bir yorum yaptı. İşte o sözler...

PlayStation 4 kapıda mı?

Sony'nin PlayStation 3 ile birlikte kazandığı başarı yadsınamaz bir gerçek. Piyasaya şu ana kadar çıkardığı üç PS modeli de firmanın yüzünü hep güldürdü.

Nitekim günümüzde oyun piyasasına ne gibi bir yenilik sağlanabileceği ve bu yeniliklerle piyasaya ne kadar etki edilebileceğini tam olarak kestirmek bir hayli zor. Genel olarak bakıldığı zaman, beş ile altı yıllık oyun konsollarının piyasa üzerinde büyük bir hakimiyet kurduğunu görüyoruz. Peki, Sony'nin açısından uzun zamandır beklenen PS4'ü piyasalara duyurması ne kadar gerekli? Olası bir PS4, PS3'ün şu anda sunmadığı ne gibi özellikleri sunabilecek? Eğer cevap "Çok da fazla değil." ise, o zaman yeni bir donanımı tanıtmanın herhangi bir önemi olmayacaktır.

Uzun zamandır PlayStation için ter döken departman başkanı Andrew House, geçtiğimiz günlerde MCV'ye verdiği bir röportajda, konu hakkında şunları söyledi; "Biz genel olarak, eski ürünle,yapılacak olan olası yeni ürün arasında büyük farklar yaratılmasını bekliyoruz; kısacası an itibariyle büyük bir fark göremiyoruz. Sektördeki gidişata genel bakışımız bu yönde. Bu noktada konu hakkında söyleyecek daha fazla bir şeyimiz yok."

Bu gününe kadar üretilen hiçbir konsol, beş yıldan daha uzun süre kullanıcısını tatmin edecek şekilde ömrünü sürdürememişti. Tüm bu gelişmelerin ardındansa Sony'nin yeni konsolu hakkında yakın zamanda bir ilerleme göstereceğini beklemek pek mantıklı olmayacaktır ama öyle görünüyor ki Microsoft bir sonraki E3 fuarında, Xbox 720'yi kullanıcıların beğenisine sunacak.

Okuyucu Yorumları