Vaio FW4: Sony'den Full HD laptop'lar!

Sony'nin yeni Vaio FW4 serisi laptopları hem performans; hem de müthiş multimedya keyfi sunuyor...

Sony'den Full HD laptop'lar!

Sony'nin geliştirdiği yeni VAIO FW4 serisi, Full HD ekranı ve dâhili Blu-ray Disc sürücüsü ile HD eğlencesini kullanıcılarla buluşturuyor. Kompakt bir tasarıma sahip olan serinin yeni modelleri; 16,4inç'lik ekranı, Intel Core 2 Duo işlemcisi ve 1GB'lık paylaşımsız ATI ekran kartı ve 6GB'lık Ram kapasitesi ile eğlence ve performans için ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi size sağlıyor.

Multimedya performansı için tasarlanan FW serisi, çoklu görevler ve bellek hızından pil ömrüne kadar her şeyi güçlendiren yeni Intel Centrino 2 platformunu temel alıyor.

Full HD ekrana sahip olan serinin üst modeli renklerde %100 gerçeklik için çift lamba teknolojisini barındırırken, bu renklerin daha canlı, doğal ve parlak olmasını sağlıyor.

Seride ayrıca HD formatlı filmleri sinema tadında izlemenizi sağlamak ve seslerin de en az görüntüler kadar iyi olması amacıyla Dolby Sound Room teknolojisi kullanılmış.

Yeni serinin üst modeli Blu-ray Disc okumanın yanı sıra, 50GB'a kadar kişisel HD görüntü içeriğini düzenleme ve tek bir diske kaydetmeye imkân tanıyan entegre Blu-ray Disc sürücü ile birlikte geliyor. Ayrıca Adobe Premiere Elements 4.0, VAIO Movie Story ve Click to Disc/Editor programları tüm modellerde önceden yüklenmiş olarak sunuluyor.

Teknik özellikler

Teknik özellikler

İşletim sistemi - Orijinal Windows Vista Home Premium TR/ENG (64bit)
CPU - Intel Core 2 Duo P8700/T6400 2.53/2 GHz, 3/2 MB L2 Cache
RAM - 6/4GB DDR2 SDRAM
HDD - 500GB/400GB
Grafik kartı - ATI Mobility Radeon HD4650 grafik kartı. Toplam kullanılabilir bellek yaklaşık 2280MB/1530MB, paylaşımsız grafik belleği 1GB/512MB.
Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği Windows Vista sınıflandırmalı grafik belleğini ifade etmektedir; bu, işletim sistemine, aygıt sürücüsünün sürümüne ve sistem bellek boyutuna göre değişebilir.
Optik sürücü - Blu-ray Disc sürücü (okuyucu/yazıcı)
BD-R/-RE/-ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM
Ekran - Çift lamba teknolojili3 ve 16:9 ekran formatlı geniş 16,4 inç Full HD4 (1920x1080) X-black LCD
Dahili kamera - Motion Eye dijital kamera: 1,3 megapiksel (1280 x 1024)
Özel kontroller - AV Modu butonları
Kablosuz iletişim - Intel wireless LAN 802.11 a b g Draft n; Bluetooth 2.1 + EDR
Ağırlık - 3.2/3.1kg
Yazılım içeriği - Me&My VAIO, VAIO Music Box, Windows Media Player 11, SonicStage Mastering Studio 2.5, Picture Motion Browser, VAIO Movie Story,Adobe Photoshop Elements 7, Easy Media creator 10, Click to Disc/Editor, VAIO Media Plus, Adobe Reader 9, Microsoft Office Trial 2007 (60 days Try & Buy), McAfee Internet Security Suite (with 60days free virus updates), VAIO Recovery Utility 2.6 - HDD recovery (hidden partition), Google software package
Şasi yapısı - Magnezyum kapak

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları