Valve'ın Değişimi Stüdyoları Sevindirecek!

Valve tarafından yapılan duyuru, stüdyolar için birçok müjdeyi beraberinde getiriyor

Steam'den büyük müjde

Steam, oyuncular tarafından olduğu kadar stüdyolar için de popüler bir oyun marketi. Çoğu stüdyo, geliştirdikleri oyunları Steam üzerinden oyuncularla oluşturuyor ve bunun karşılığında ise Steam, oyun gelirlerinden bir pay alıyor.

Stüdyolar için iyi haber ise geçtiğimiz gün geldi. Steam, artık geliştiriciler ve stüdyolar için daha fazla kazancın kapısını aralayacak.

Steam'in duyurusunda, platformun geliştiricilerden aldığı payın oyunun gelir seviyesine göre aşamalı olarak azaldığı yeni bir sistemin kullanıma alınacağı belirtiliyor.

Sistemin detayları arasında oyunun hangi gelir aşamasında ne kadar kazanç payı getirisine sahip olacağı bilgisi de var. Örneğin oyununuza ait tüm satış gelirlerinin (DLC, oyun içi satın alım ve topluluk marketine bağlı ücretler dahil olmak üzere) %30'u Steam'e pay olarak veriliyor. Yeni sistem ile Steam, 10 milyon dolar gelir barajını aşan oyunların gelirlerinden aldığı %25'e ve 50 milyon dolar seviyesini geçen oyunların gelirlerinden alınan pay ise %20'ye inecek. Bu yeni sistem sadece 1 Ekim 2018 ve sonrasında elde edilen gelirleri kapsıyor, yani bundan önceki tüm başarılı oyunlar bu yeni sistemden faydalanamayacak.

Valve, duyurusunda platformun tüm yeni oyunlar ve geliştiricileri için cazip bir platform olmaya devam etmesi adına tüm adımların atılacağını kaydediyor:

"Steam gibi geniş bir ağın tüm özellikleri, ağın tüm katılımcılarına fayda veriyor. Bu noktada bu faydaları tüm katılımcılara yansıtırken doğru dengeyi bulmak zor bir iş olsa da platformun işleyişi açısından büyük önem teşkil ediyor. Başarılı oyunlar ve bu oyunlara ait oyuncu kitlelerinin Steam platformuna etkisinin farkındayız ve platformun cazibesini korumak için gerekli adımları atıyoruz."

Ek olarak, Steam veri gizliliği konusunda da stüdyolara daha fazla özgürlük tanıyacak. Geliştiriciler, gelir verilerini bundan sonra üçüncü taraflarla paylaşablecek. Steam, aynı zamanda AB'de yürürlüğe giren GPDR yasalarına tabi olan kullanıcı verisi kullanımlarında da düzenlemeye gitti. Platform içim gelişticilerle yapılan anlaşmalarında da ayrıca VR (Sanal Gerçeklik) hakkında da maddeler eklenildi.

Okuyucu Yorumları