Varlığı Bile Kesin Değil ama İkinci El Mağazasında...

Henüz piyasaya çıkmayan, hatta varlığı bile şüpheli olan cihazın prototipi, ikinci el mağazasında, ilginç bir biçimde ortaya çıktı...

İkinci el mağazasından çıkan sürpriz!

2013 yılında Nvidia, Project Shield adında güçlü bir taşınabilir oyun konsolu hazırladığını duyurmuştu. Daha sonra bu ürün Shield Portable olarak tekrar adlandırıldı ve firmanın kendi Tegra 4 çipseti sayesinde muazzam bir grafik ve işlemci gücü sunmaktaydı. Her ne kadar Shield Portable taşınabilir bir Android oyun cihazı arayan bir oyuncu için oldukça iyi bir seçenek olsa da, bir süre sonra üretimi durdurulmuştu.

Her ne kadar yıllar içerisinde firmanın ikinci bir ürün üzerinde çalıştığına dair pek çok söylenti olsa da şu ana kadar piyasada bir örnek görülmemişti. Şimdi ise bir Reddit kullanıcısı bu cihaza sahip ve bu, taşınabilir oyun cihazının ikinci sürümü olabilir.

Reddit kullanıcısı FwrigginRwootbeer, bir ikinci el dükkanından aldığı Shield Portable'ın, henüz piyasada bulunmadığını ve hatta henüz kamusal olarak yayınlanmadığını fark etti. Ürünün dış görüntüsü orijinale benzemekte ancak özellikleri oldukça gelişmiş durumda.

Bunun aslında bir Shield Portable 2 prototipi olduğu açık. 5.9 inçlik 1440x810 çözünürlüklü bir ekrana, muhtemelen Tegra X1 olan bir 1.91GHz ARM Cortex-A57 dört çekirdekli işlemciye, 3GB RAM ve 32GB dahili hafızaya sahip.

Orijinal ürün ile karşılaştırıldığında bunun oldukça büyük bir gelişme olduğu rahatlıkla söylenebilir. Her ne kadar Nvidia'nın yeni bir taşınabilir sunup sunmayacağı henüz belli olmasa da, bir prototipin ortaya çıkmasının oldukça önemli olduğu kesin.Ayrıca cihazın ikinci el mağazasına nasıl düştüğü de gizemini koruyor...

Okuyucu Yorumları