Vazgeçemediğimiz 20 ücretsiz araç!

Sıkça kullandığımız bu 20 ücretsiz program ve hizmete çok şey borçluyuz!

20 vazgeçilmez araç!

Bizden tek kuruş talep etmeyen ücretsiz yazılımlar, hayatımızı kolaylaştırıyorlar. Sık sık kullandığımız bu yazılımlar, bizce takdir edilmeyi fazlasıyla hak ediyor. Bu makalemizde bizlerin de sıkça faydalandığı 20 ücretsiz aracı ve web hizmetini seçtik.

Onlarsız yapamayacağımız 20 harika ücretsiz araç ve hizmet için sonraki sayfamıza tıklayın!

TeamViewer, Dropbox ve diğerleri

TeamViewer, Dropbox ve diğerleri

1. TeamViewer

Masaüstü bilgisayarınızı yanınızda taşımanız her zaman mümkün olmayabilir. Bu durumda TeamViewer'ı kullanarak ona laptop'unuzdan, tabletinizden, telefonunuzdan ve hatta bir başka bilgisayardan ulaşabilir, karşısında oturuyormuş gibi kontrol edebilirsiniz.

İndirin: TeamViewer

2 .Dropbox

Dropbox, şu an kullanabileceğiniz en iyi dosya eşitleme araçlarından birini sunuyor. Ücretsiz sürüm sade 2GB'tan başlasa Dropbox içindeki ipuçlarını takip ederek onu genişletmeniz mümkün.

İndirin: Dropbox

3. Firefox

Hızlandırılan geliştirme süreci sayesinde artık her 3 ayda bir yeni bir Firefox sürümüyle tanışıyoruz. Web tarayıcısı, zengin kişiselleştirme seçenekleri, kullanımı kolaylaştıran işlevleri ve eklentileriyle hayranlarını etkilemeye devam ediyor.

İndirin: Firefox

4. Chrome

Çok güçlü, kapsamlı bir web tarayıcısı olan Chrome, müthiş işlevleriyle Firefox kullanıcılarının bir kısmını kendine çekmeyi başarmış durumda. Otomatik olarak güncellenen tarayıcı, Google'ın kesintisiz geliştirme süreci sayesinde sizi yeni işlevlerlerden mahrum bırakmıyor.

İndirin: Chrome

Google Maps, Evernote ve diğerleri

Google Maps, Evernote ve diğerleri

5. Google Maps

Google Maps, yeni işlevlerle sürekli olarak zenginleştiriliyor. Konumlara yıldız ekleyebilmekten kendi haritalarınızı yapmaya sayısız işleve sahipsiniz.

Google Maps

6. Evernote

İhtiyacınız olan tüm notlarınıza her yerden erişebilmek, Evernote ile mümkün hale geliyor. Notlarınızı organize etmek için ihtiyaç duyabileceğiniz her şey, Evernote içerisinde mevcut.

İndirin: Evernote

7. Feedly

Feedly, son birkaç aydır Google Reader'dan ayrılan kitlenin önemli bir kısmını memnun etmek için var gücüyle çalışıyor. Onun tam olarak Google Reader'ın yerini aldığını söylemiyoruz, ama Feedly'ye bir süredir göz atmadıysanız, kaçırdığınız bazı şeyler olabilir.

Feedly

8. Google Calendar

Google Calendar, çok basit ama bir o kadar etkili bir takvim, yönetim ve planlama aracı. Calendar ile faturalarınızı takip edebilir, işlerinizi planlayabilir, projelerinizi yönetebilirsiniz.

Google Calendar

Dolphin, VLC ve diğerleri

Dolphin, VLC ve diğerleri

9. Dolphin

Android'de web tarayıcıları bakımından sayısız seçeneğiniz var. Ücretsiz bir seçenek olan Dolphin, hızı, işlevleri, hareketle denetimi ve eklentileriyle öne çıkıyor.

Google Play ve iOS bağlantısı: Dolphin

10. VLC

Medya uygulamalarının "isviçre çakısı" olarak isimlendirilen VLC, sadece çoğu dosya biçimini çalmakla kalmıyor, DVD yazmaktan dosyalarınızı iPod için dönüştürmeye çok daha fazlasını yapabiliyor.

İndirin: VLC

11. Any.DO

Evernote da size bir çeşit "yapacaklar listesi" işlevi sunuyor. Any.do ise kullanım kolaylığı, belgelerinizi cihazlarınız arasında sorunsuzca eşitleyebilmesi ve Google Tasks entegrasyonuyla dikkat çekiyor.

İndirin: Any.DO

12. HandBrake

DVD'leri sabit diskinize kopyalamak karmaşık bir iş gibi görünebilir ancak HandBrake, bu işi çok kolay bir hale getiriyor.

İndirin: HandBrake

VirtualBox, GIMP ve diğerleri

VirtualBox, GIMP ve diğerleri

13. VirtualBox

Sabit diskinizde kurulu olan işletim sistemini riske atmadan farklı bir işletim sistemi denemek, VirtualBox sayesinde mümkün hale geliyor. Sanal makinelerinizi ister pencerede, ister tam ekranda çalıştırın. VitualBox ile Linux'u deneyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

İndirin: VirtualBox

14. GIMP

Photoshop, ileri seviye resim düzenlemede vazgeçilmez yazılımlar arasında. Ancak ona dökecek paranız yoksa, Windows, Linux ve OS X'te çalışan ücretsiz GIMP'i kullanabilirsiniz.

İndirin: GIMP

15. Thunderbird

Ücretsiz, iyi bir masaüstü e-posta istecisi arıyorsanız, size Mozilla Thunderbird'ü kullanmanızı öneriyoruz.

İndirin: Thunderbird

16. MP3Tag

Seneler içinde biriktirdiğiniz MP3'leriniz arasında onlarca etiketsiz, veya yanlış etiketlenmiş şarkının geziyor olması muhtemel. MP3Tag ile etiketsiz şarkılarınızı etiketlendirebilir, bu iş için Amazon.com veya MusicBrainz gibi çevrimiçi hizmetlerin yardımını alabilirsiniz.

İndirin: MP3Tag

7-Zip, F.lux ve diğerleri

7-Zip, F.lux ve diğerleri

17. 7-Zip

Elinize geçen .zip, .rar, .tar gibi dosyaları açabilmek, bunun yanında zaman zaman dosyalarınızı paketleyip göndermek istiyorsanız, ücretsiz 7-Zip size kapsamlı bir çözüm sunacak.

İndirin: 7-Zip

18. F.lux

Bu ücretsiz araç, ekran parlaklığınızı saate göre değiştirerek sizi LCD'nin göz yakan parlaklığından kurtarıyor. F.lux, aynı zamanda ekranın renk tonunu da tercihlerinize göre otomatik olarak değiştirebiliyor. Aracın yaptığı değişikliklerin nasıl olduğunu "önizleme" işlevi sayesinde kısaca görebiliyorsunuz.

İndirin: F.Lux

19. Skype

Sesli ve videolu görüşmeler için en iyi seçeneklerden bir tanesi, masaüstü ve mobil uygulamaları bulunan ücretsiz Skype.

İndirin: Skype

20. CCleaner

Gereksiz dosyaları temizlemekten web tarayıcınızın geçmişini temizlemeye, her türlü bakım işlemini CCLeaner'la gerçekleştirebilirsiniz.

İndirin: CCleaner

Okuyucu Yorumları