...Ve beklenen son geldi!

Apple, ezeli rakibi Samsung'a daha fazla para kazandırmamak için en önemli adımı attı!

...Ve beklenen son!

Pek çok açıdan ezeli rakip olan, patent davaları nedeniyle mahkeme salonlarında buluşmaya alışmış iki teknoloji devi Samsung ve Apple, yeri geldiğinde işbirliği yapmaktan çekinmiyordu: Apple'ın mobil cihazlarda kullandığı işlemcilerin üretimini Samsung yapıyor. Bu yılın başlarında, bu işbirliğinin çatırdamaya başladığını, Apple'ın yeni bir üretim ortağı aramaya başladığının iddia edildiğini duyurmuştuk. Son gelen haberler, ayrılığın kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

The Wall Street Journal gazetesinin bildirdiğine göre Apple, TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing) firmasıyla bir üretim anlaşması imzaladı. Sessizce imzalanan anlaşmaya göre TSMC 2014'de, Apple çip üretiminin bir kısmını üzerine alacak. Gazetenin bildirdiğine göre anlaşma, karşılaşılan bazı teknik sorunlar nedeniyle birkaç defa ertelendi. Ancak en büyük rakiplerinden birine, üretim sürecine dahil ederek sermaye sağlamak istemeyen Apple kararlı olduğunu gösterdi ve bütün engelleri aşarak yeni üretim ortağını belirledi.

Konuyla ilgili ne Apple ne de TSMC bir yorum yapmadı. Şu aşamada fikrini duymak isteyeceğimiz bir diğer firma olan Samsung da sessizliğini koruyor.

Okuyucu Yorumları