Ve büyük satış gerçekleşti!

Google, büyük paralar harcayarak satın aldığı devi parçalara böldü; ilk parçasını sattı bile...

Ve büyük satış gerçekleşti!

Google, özellikle patentlerine sahip olabilmek için bir süre önce Motorola'yı satın almış ve br anda dev şirketin sahibi konumuna gelmişti.

Öyle görünüyor ki Google, patentleri bir kenara bırakarak, elinde tuttuğu fazlalıklardan kurtulma peşinde. 12.5 milyar dolara satın aldığı Motorola'nın başta "Set-top box" ürünleriyle alakalı parçaları olmak üzere, şirketin bazı bölümlerini elinden çıkarmak istiyor ve bu işe, uzun süredir set-top box üretimi yapan Arris'e sattığı hisseler ile başlamış durumda. Firma, Google'a nakit 2.05 milyar dolar ödemeyi kabul ettiği gibi aynı zamanda da Motorola Home üzerinden 300 milyon dolarlık payı Google hesabında bırakmaya gönüllü oldu. Bu da Google için Arris içerisinde yüzde 15.7'lik bir pay anlamına geliyor.

Arris tarafından satın alınan Motorola Home, Verizon ve Comcast gibi firmalara kablolu ve IPTV desteğine sahip set-top box'lar üreten bir bölüm. Pek tabi bu büyük el değiştirmenin sonucu olarak, birçok insanın işsiz kalacağını da unutmamak lazım... Arris ise zaten uzun zamandır TV kutusu üreten bir markaydı; bakalım eline geçirdiği bu yeni güç ile nasıl ürünlerle karşımıza çıkacak...

Okuyucu Yorumları